İzmir'de tutsak ailelerinin nöbeti 120. gününde

Tutsak yakınları, İzmir'de Adalet Nöbetini 120. gününde sürdürdü.

Adalet Nöbeti eyleminin 120’nci gününde hasta tutukluların serbest bırakılması çağrısı yapan tutuklu yakınları, “Taleplerimizi her zaman, her yerde söyleyeceğiz” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi için tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 120'nci gününde İzmir Barosu önünde devam etti. “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı önlükler giyen tutsak yakınlarının eylemine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çiğli İlçe Örgütü de katıldı.

HDP Çiğli İlçe Eşbaşkanı Emine Tufan, cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemediklerini belirterek, “Kaç aydır anneler dışarıda, yetkililer ses çıkarmıyor, gözünü kulağını kapatmış durumda. Tutuklular sebepsiz yere cezaevlerinde tutuluyor. Hiçbir suçları yok. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Tecrit son bulsun” dedi.

HDP Çiğli İlçe Eşbaşkanı Hüseyin Aktaş ise "Hasta tutsakların tedavi edilmesini istiyoruz. Annelerin talebi, bizimde talebimizdir. Taleplerimizi ve savaşa karşı olduğumuzu her zaman, her yerde söyleyeceğiz” diye konuştu.