İzmir’de tutsak yakınları sistematik işkenceye tepki gösterdi

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları Adalet Nöbeti eyleminin 117’nci gününde bir kez daha tutsaklara özgürlük istedi.

Tutsak yakınları 117 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti tutuyor.

Aileler İzmir Barosu önünde "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Zindanlara ses ver" yazılı önlükleri ile eylemi sürdürdü.

Sık sık "Hak, hukuk, adalet" ve "Biji berxwedana zindanan" sloganlarının atıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karşıyaka İlçe Örgütü destek verdi.

Nöbette konuşan HDP Karşıyaka İlçe Eş Başkanı Menfi Yılmaz, "Cezaevlerinde yaşananları sistematik bir işkence olarak değerlendiriyorum. En ufak insani hak bile yok sayılıyor ve baskı kuruluyor. Buna karşı İzmir Kırıklar F tipinde bulunan siyasi tutukluların açlık grevinde olduğunu biliyoruz. Bu anneler ne istiyor gelip sordular mı? Onlar çocuklarını istiyor. Çocukların kemikleri kargoda ya da torbanın içinde anne babalara veriliyor. Bu ülkede hani adalet, insan hakları vardı" dedi.

Eylemde yer alan tutsak yakını Hanım Sever ise, Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde süren açlık grevine dikkati çekti.

"Elimizden geldiğince tecride karşı duracağız, teslim olmayacağız” diyen Hanım Sever şunları ekledi: “Çocuklarımız özgür olana kadar, tedavileri sağlanana kadar burada olacağız. Çocuklarımızla doğru düzgün telefon da bile konuşamıyoruz. Aysel Tuğluk ve Hasta tutuklular serbest bırakılmıyor ama mafyalar, kadınları öldürenler bırakılıyor. Türkiye yoldan çıkmış. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Nerede olursa olsun mücadele edeceğiz.”