İzmir’de tutsak yakınlarından duyarlılık çağrısı

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için yürütülen Adalet Nöbeti eyleminde duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Tutsak yakınları, 146 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerine son verilmesi için Adalet Nöbeti tutuyor.

İzmir Adliyesi önünde devam eden eylemde tutsak yakınları “Deng biden zindana”, “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Zindanlara ses ver” yazılı önlükler giydi.

Sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Hak, hukuk, adalet” ve “Biji berwxedana zindanan” sloganlarının atıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Foça ilçe örgütleri destek verdi.

Eylemde bir konuşma yapan HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer, "Hasta mahpusların tedavi ve sağlık haklarına erişimindeki sorunlar büyüyerek devam ediyor. Her gün sevklerle ailelerden uzak hapishanelere gönderiliyorlar. Çoğu aile yüz yüze görüşme imkanı bulamıyor. S ve Y tipi hapishanelerde tamamen izole edilerek dayanışmadan yoksun bırakılıyorlar” dedi.

Ecer, “Ağır hasta tutuklular tek başlarına yaşamlarını sürdürmesi mümkün değil. Olumsuz koşullar, onları ölüme daha da yaklaştırıyor. Sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" diye ekledi.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutsak edilen Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz ise, "Barış ve adaletin anneleriyiz. Devlet her yerde savaş başlattı, her yeri talan ediyor. Artık bu zulme, savaşa yeter diyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymaz, “Çocuklarımız haksız hukuksuz bir şekilde içeride tutuluyor. Her yerde barış ve adalet istiyoruz. Çocuklarımız üzerinde zulüm sürdükçe mücadelemiz sürecektir. Barış adalet için varız, bunun için direneceğiz. Barış ve adaletten vazgeçmeyeceğiz, direnmek yaşamaktır" ifadelerini kullandı.