İzmir'de ve Erdexan’da seçim çalışmaları

Yeşil Sol Parti, İzmir'de seçim çalışmalarını Konak ilçesinde yaptığı coşkulu halk toplantısıyla başlattı; Erdexan kent merkezi ve Göle ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Erdexen İl örgütü de halkın sorunlarını dinledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İzmir'de seçim çalışmalarını Konak ilçesinde yaptığı kitlesel halk toplantısıyla başlattı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çimentepe Temsilciliği önünde yapılan toplantıya yüzlerce kişi katıldı. Kadınlar toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

Partililer, burada seçim gündemine dair bilgilendirmelerde bulunarak, yapılması gerekenler üzerine konuştu. Toplantıda konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, seçimde kadınların öncülüğüyle başarıyı sağlayacaklarını söyledi. Çelik devamla, “Kurumsallaşan faşizm nasıl bir örgütle mücadele ettiğinin farkında değil. Baskılara karşı mücadelemiz sürüyor, sürecek. Burada birbirimize söz vereceğiz, her arkadaşımız seçim çalışmalarını örgütlemeli. Halkımız olmadan bu süreci atlatamayız, 14 Mart'ta sizlerle birlikte iktidarı devireceğiz. Sizden aldığımız sözle, bağlılıkla Yeşil Sol Parti'yi büyütmeye hazırız” dedi.

Ardından konuşan HDK İzmir İl Eşsözcüsü Mehmet Sabri Gül de, seçime bir ay kaldığını hatırlatarak, önlerinde iki yol olduğunu ifade etti. Gül, “Bu yolda ya karanlık kendini sürdürecek ya da özgürlük ve barışın yolu açılacak. Tercih bizimdir. Buradan çağrı yapıyorum değerli halkımıza, müşahit olsun ve oylara sahip çıksın. Başarı bizimdir, aydınlık günler bizimdir” diye konuştu.

ERDEXAN’DA ESNAF ZİYARETİ

Yeşil Sol Parti ve HDP Erdexan İl Örgütü, yaklaşan seçimlere ilişkin esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kent merkezinde seçime dair halkı bilgilendiren Yeşil Sol Parti ve HDP'li yöneticiler, halkın sorunlarını dinledi. Ekonomik krizden yakınan yurttaşlar, seçimlerde iktidarı değiştireceklerini söyledi.