İzmir’deki Adalet Nöbeti’nde aileler ‘dur’ demeye çağırdı

İzmir’de onlarca gündür hasta ve infazı yakılan tutsaklar için Adalet Nöbeti tutan aileler, “vicdan sahibi herkesi sorumluluğa” çağırdı.

Aileler 78 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için nöbet eyleminde bulunuyor.

Adliye önünde devam eden eylem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karşıyaka ve Buca ilçe yöneticileri ile İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi üyeleri destek verdi.

Eylemde bir konuşma yapan HDP Karşıyaka İlçe Eşbaşkanı Menfi Yılmaz, "Bu ülkenin vatandaşı olmamıza rağmen ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyoruz. Bunu artık kabul etmiyoruz. Ölümlerin olmamasını istemek yanlış mı? Bugün, bu ülkede ‘adalet, barış istiyorum’ diyen herkes suçlu konumunda. Diyarbakır’da tutuklanan gazetecilerin ne suçu var? 5 yıldır Sayın Öcalan, avukatlarıyla görüşemiyor. Bu insan, barıştan başka ne istedi? Bugünden sonra bu adaletsizliğin içinde olan kurumların buna ‘dur’ demesi gerekiyor. Sistematik işkenceye son verilsin” dedi.

İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi üyesi Ayhan Bakır, “İnfazı yakılan ve hasta tutukluların sesi olmak vicdan sahibi herkesin sorumluluğudur. Annelerimizin ve zindanda direnen tutsakların sesi olmak zorundayız. Her geçen gün hasta tutsakların durumu kötüleşiyor. Zindandan tabutlar çıkıyor. Bu zulüm ve baskıya boyun eğilirse hiçbir zaman gerçek adalet sağlanamayacak. Bunun çözümü tecridin kalkmasındadır” şeklinde konuştu.