İzmir'deki nöbet eylemine davet: Birlikte kazanacağız

Vicdan ve Adalet Nöbetine katılan sosyalistler, nöbetin İzmir’de yeni bir direniş sürecinin önünü açtığını belirtti. Sosyalist temsilciler, tüm kesimleri nöbet meydanına davet etti.

İzmir’in Gündoğdu Meydanı'nda 3. gününe giren Vicdan ve Adalet Nöbetine her kesimden katılım artarak devam ediyor. Sol-sosyalist parti ve dernekler de nöbet eylemini büyük bir coşku ile karşılıyor. Kaldıraç, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) temsilcileri nöbet eylemini değerlendirdi.

‘ADALETİ HALKLARIN MÜCADELESİ SAĞLAYACAK’

Çok uzun zamandır Anadolu topraklarında büyüyen adaletsizliklerin olduğunu anımsatan Kaldıraç Temsilcisi Begüm Ateş, milyonların adalete açlığının bir kez daha bu nöbet vesilesi ile gün yüzüne çıktığını kaydetti. Ankara'daki Yüksel Caddesi'nde yaşanan direniş ile birlikte nöbet eylemlerinin devletin çaresizliği ve korkusunu bir daha ortaya koyduğunu söyleyen Ateş, “Buraya adaleti sağlayacak olanın halkların mücadelesi olduğunu söylemeye geldik” dedi.

Ateş, adalet isteyen herkesi nöbet eylemine destek vermeye çağırdı.

‘BİRLİKTE SAVAŞANLAR BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞECEK’

ESP Temsilcisi Canan Kaplan, HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbetine bileşenler olarak destek verdiklerini belirterek, AKP’nin toplumsal yarılmaya dönüştürdüğü kutuplaşma karşısında nöbet eyleminin birleştirici rolüne dikkat çekti. Halkların kardeşleşmesi ve barış özlemine cevap olacak bir sürecin başlatılmasını da amaçladıklarını dile getiren Kaplan, nöbet eyleminin birlikte savaşanların birlikte özgürleşme çabası olduğunu söyledi. Kaplan, bu mücadele içerisinde tüm kesimlerin yer almasını da istedi.

‘NÖBET ALANI ÖZGÜRLÜK ALANI OLDU’

SYKP Temsilcisi Cavit Uğur, nöbetin İzmir için özel bir anlamı olduğunu söyledi. Uğur, Cumhuriyetin kuruluş harcının temel çelişkisinin tekçilik olduğunu kaydederek İzmir’in toplumsal dokusunun tekçiliği kabul etmediğini hatırlattı. AKP rejiminin en eski Türkiye’yi inşa etmeye başladığını ifade eden Uğur, Türkiye’yi AKP’nin zorbalıkla en eski biçimde inşa etmesine karşı yürütülen mücadelede İzmir’in önemli olduğunu dile getirdi. Nöbet eyleminin bu nedenle İzmir için özel bir anlam taşıdığını söyleyen Uğur, polis zorbalığının da bu nedenle devrede olduğunu vurgularken, İzmirlilerin nöbet alanını bir özgürlük alanı haline getirdiğini sözlerine ekledi.