İzmir ve Amed'de 8 gözaltı-YENİLENDİ

İzmir'de 7 kişi, Amed'de de Hani İlçe Eş Başkanı Fesih Karataş ve 4 kişi daha gözaltına alındı.

AKP-MHP rejimi, teslim alamadığı Kürt halkına ve demokratik çevrelere dönük siyasi soykırım uygulamalarını sürdürüyor.

İZMİR 

İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan Asarlık Mahallesi’nde sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından evlere baskınlar yapıldı. Baskın sırasında kapılar kırıldı, çok sayıda kitap ve elektronik cihaza el konuldu. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “Abdullah Yolcu, Doğancan Üste, İsmail Aydemir, Abdullah Açık, Umutcan Söylemez, U.S (17) ve soyadı öğrenilemeyen Baran. 

Ayrıca Agit Üste isimli kişinin de hakkında arama kararı olduğu öğrenildi.

AMED

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hani İlçe Eş Başkanı Fesih Karataş'ın evine sabahın erken saatlerinde baskın düzenlendi. Karataş, evde yapılan aramanın ardından polislerce gözaltına alınarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Amed'in merkez Bağlar ilçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi'nde de Mehmet Can ve Seyfettin Çeliktemel, Selahattin Şener ve Melahat Danış adlı kişilerin evlerine sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı. Baskınlarda 4 kişi gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Ayrıca 4 gün önce geçirdiği trafik kazası sonrası Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Latif Taş ile hastanede refakatçisi olan eşi Koçer Taş hakkında da aynı dosya kapsamında gözaltı kararı olduğu ancak yoğun bakım servisinden yeni çıktığı için gözaltına alınmadığı öğrenild. Tedavi gördüğü hastanenin odasının önünde bekleyen polislerin, taburcu edilmesi durumunda Latif Taş ile eşi Koçer Taş’ı gözaltına alacağı aktarıldı.