Öcalan'a özgürlük nöbetini 7. yıl dönümünde KCDK-E devralacak

KCDK-D, Strasbourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen nöbet eylemini 25 Haziran’da devralacaklarını duyurarak, katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkalık Divanı, Kürtlerin en uzun soluklu eylemi olarak şimdiden tarihe geçen Öcalan’a özgürlük nöbet eylemini devralacaklarını bildirdi.

Nöbet eylemi 25 Haziran 2012’de başlamıştı. Gelecek 25 Haziran’da yedinci yılını dolduracak.

KCDK-E, “Nöbet Eylemi, tarihi açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin tecridi kırmasının arifesine denk gelmiştir. Beyaz Tülbentli Anaların direnişiyle büyüyen ve sonuç alan bu tarihsel direniş faşist iktidara geri adım attırmıştır. İlerici insanlığın önderi Reber Apo’nun 2 Mayıs deklarasyonu ile Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu sorunları konusundaki çözümünü ortaya koymuş, tüm Ortadoğu ve dünyada büyük umut yaratmıştır. Çözümün muhatabı Başkan APO’nun rolünü oynaması için özgürlüğü olmazsa olmaz düzeyinde temel görev olarak tüm çözüm ve demokrasi isteyenlerin görevi olmuştur” diye belirtti.

Öcalan’ın özgür koşullarda yaşar ve çalışır koşullara kavuşması için mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini belirten KCDK-E, “Bu vesileyle 25 Haziran Salı günü Avrupa Kürdistanlılar Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) eş başkanları bünyesindeki tüm ülke, Federasyon, Meclisve kurumların eş başkanları ile kadın, gençlik temsilcileri ve dostları saat 11:00’de bir açıklama ile 7. yılını dolduran nöbet eylemi devralınacaktır. 25-29 Haziran arasındaki tarihlerde nöbet eylemi eş başkanlar tarafından tutulacaktır” dedi.

KCDK-E şunları ekledi: “25 -29 Haziran tarihleri arası her gün bir etkinle sürdürülecek olan nöbet eyleminde bir yandan Sayın Öcalan’a özgürlük, bir yandan da özgür koşullarda yaşar ve çalışır konuma kavuşması talep edilecektir. 29 Haziran tarihinde yapılacak kitlesel bir etkinlikle özgürlük nöbeti yeni gruba devredilecektir.

KCDK-E olarak 25 Haziran saat 11.00’de devralacağımız Strasburg’da süren Reber Apo’ya özgürlük nöbetine tüm eş başkanları, Kürdistan ve Türkiyeli kurum temsilcilerini, şahsiyetleri katılmaya ortaklaşmaya davet ediyoruz.”