Öcalan'a tecride son verilmeli

Batmanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin hemen kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasıyla sadece Kürdistan ve Türkiye'ye değil, Ortadoğu’ya da demokrasi, barış ve özgürlüğün geleceğini savunan Batmanlılar ANF’ye konuştu.

50 yaşındaki Veysi Yavuz, Kürdistan halkının Önder olarak kabul ettiği Öcalan'ın zindanda ve tecrit koşullarında tutulmasının ne ahlaki ne de insani olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Tecrit zaten insanlık suçudur. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tecrit altında kaldığı müddetçe Kürt halkı, Türkiye ve Ortadoğu’nun tamamı da tecrit altında demektir. Huzur, barış ve demokrasinin anahtarı, Öcalan'ın özgürlüğündedir. Kürt halkı, mücadelesiyle tecridi kıracak; demokrasi, kardeşlik ve insanlık kazanacaktır. Diğer halklar da Kürt halkının bu haklı talebi ve mücadelesinde yer almalılar."

18 yaşındaki Zozan Polat ise insanlık tecritle Kürt halkının da yılmasının amaçlandığını kaydederek, Kürt halkı ve Önderinin bundan sonra da yılmayacaklarını söyledi. Türk devletinin baskısı karşısından sinen, çekinen ve korkanlara da seslenen Polat, "Öcalan özgürleşmeden, korkularınız hep sürecektir. Hükümetin istediği de korkulara esir etmektir. Bunun farkına varıp  bile bile esir olmamak gerekir. Tecridin kırılması, korkuların da yok olması demektir’’ dedi.