‘Öcalan’a tecrit kabul edilemez’

Kürt Halk Önderi Öcalan için oturma eylemini ziyaret eden Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Öcalan’a tecrit barışa tecrittir. Bu kabul edilemez” dedi.

Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Avrupa Konseyi ve CPT’nin önünde başlatılan oturma eylemi 26’nci gününde devam ediyor. Eylemi ziyaret eden Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Öcalan’a tecrit barışa tecrittir. Bu kabul edilemez” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Strasburg’da bulunan Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) önünde 23 Ekim tarihinde 63 kurumun basın açıklamasıyla başlayan oturma eylemi 26’nci gününde devam ediyor. Kış koşulları ve soğuk havaya rağmen eylemlerini sürdüren Kürtler, CPT’nin sorumluluğunu yerine getirme taleplerini yineliyor. Oturma eylemini sürdüren Kürtler de CPT önüne kadar yürüyerek, kurumun bir önce İmralı adasına gitme çağrısında bulundu. Sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan atan Kürtler, tecridi protesto etti. Halayların çekildiği ve ziyaretlerin devam ettiği eylemin bugünkü misafiri ise HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar’dı. Ayşe Acar Başaran, Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin barışa olduğunu belirterek “Abdullah Öcalan Kürtlerin kırmızı çizgisidir” vurgusunda bulundu.

‘KÜRT HALKI BU TECRİDİ KABUL ETMEZ’

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Strasbourg’da devam eyleme dikkat çekerek, şunları söyledi: “19 yıldır sayın Abdullah Öcalan’a yönelik bir tecrit var ve bugün de sürüyor. Bugün Ortadoğu’da yürütülen savaşın da Öcalan’a yönelik tecrit ile bağlantısı olduğunu biliyoruz. Yaşanan krizinde bununla bağlantılıdır. Sayın Öcalan özgür olmadan Kürt halkı özgür olamaz. Hatta Türkiye’deki krizin de nedeni budur. Bunun her kes tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. Türkiye’nin bu kadar kaos içinde olmanın bir nedeni de budur.”

Ayşe Acar Başaran, Öcalan’ın üzerindeki tecrit son bulmaması halinde krizin devam edeceğini dile getirerek “Burada, tekrar yineliyoruz, eğer tecrit son bulmasa savaş daha da derinleşir. Onun için bütün dünyaya çağrımız buna son verilmesidir. Kürt halkı hiçbir koşulda tecridi kabul etmez. Çünkü sayın Öcalan, sıradan bir şahsiyet değil. Onun düşüncesi, felsefesi ve paradigması Rojava’da hayat buluyor. Bu bütün dünyaya örnektir” diye konuştu.