'Öcalan'ın anlaşılması durumunda sorunlar çözülecektir'

Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevi eylemine katılan Adana'daki halk, "Öcalan şahsında 6 milyon tecrit ediliyor. Düşüncelerinin anlaşılması durumunda sorunlar çözüme kavuşacaktır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana il örgütleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması amacıyla 3 grup halinde 2'şer günlük açlık grevi eylemi başlattı. İlk grupta yer alanlar, Öcalan'a ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Öcalan'ın özgürlüğü için eyleme katıldığını ifade eden Kerem Akalın, Öcalan'ın Ortadoğu'nun lideri olduğunu ve özgürlüğünün tüm halkları ilgilendirdiğini söyledi. Akalın "Sayın Abdullah Öcalan özgür olmadığı müddetçe insanlarımızda özgür olamaz. Ortadoğu'da kavram üzerine bir savaş uygulanıyor ve tüm insanlarımızı baskı altında yaşatıyor" dedi. Öcalan şahsında 6 milyon insanın tecrit edildiğini kaydeden Abdullah Uyan, tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı. Uyan "Öcalan benim için ne ifade ediyor? O bir liderlerdir. Onun çizdiği yolda bizi ifade ediyor. Onun için tecridin kaldırılmasını ve cezaevlerinde bulunan HDP milletvekillerinin serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'ÖCALAN'IN ANLAŞILMASI DURUMUNDA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR'

Öcalan'ın düşüncelerinin anlaşılması durumunda sorunların çözüleceğini kaydeden Ahmet Yıldız da, Öcalan'ın toplumsal paradigmasından etkilendiğini sözlerine ekledi. Öcalan'ın halkların kendi renkleriyle nasıl yaşayacağını ortaya koyduğunu aktaran Yıldız, şöyle dedi: "Öcalan'ın söyledikleri ve yazdıkları beni çok etkiledi. Sistem bilinçli bir şekilde her seferde tecridi Önderlik üzerinde başlatıyor. Bunu çok bilinçli bir şekilde yapıyor. Tecrit bugün yapılmıyor ki daha öncesi de var. Zehirlenme mi olmadı? Saçının kazıtılması mı olmadı? Fiziki şiddet mi uygulanmadı? Birçok şey yapıldı. Sonuç ne yaparlarsa yapsınlar; Kürt halkı bu durumun farkında ve direniyor. Önderliğe yaklaşım daha öncede deklere edildi, barış ve savaş gerekçesidir. Önderlik üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılıp, görüşmelerin başlatılması gerekir."

'KAOSTAN ÇIKIŞ TECRİDİN KALDIRILMASIDIR'

6 milyon insanın Öcalan'la birlikte tecridi yaşadığını vurgulayan HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Osman Sert ise, tecridin insanlık suçu olduğunu kaydetti. Tecridin halkların birlikte yaşamasını zorlaştıran bir uygulama olduğunu kaydeden Sert "Tecridin sonu bunu uygulayanlar içinde kötü yerlere kadar gider. Türkiye'nin kaostan çıkışın yolu tecridin kaldırılmasıdır. Biz bu açlık grevini uyarı amaçlı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.