Öcalan’ın avukatları tecride ilişkin rapor açıklayacak

Öcalan’ın avukatları, 673'üncü kez görüşme başvurusunda bulundu. Avukatlar, 27 Temmuz'da tecride ilişkin rapor açıklayacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları İbrahim Bilmez, Serbay Köklü ve Ebru Günay, müvekkilleri ile yarın görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

Avukatların Öcalan ile görüşme başvuruları 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana iptal ediliyor.

'HALK TEPKİ GÖSTERİNCE GÖRÜŞME GELİŞİYOR'

Ayrıca, Öcalan'ın avukatlarından Cengiz Yürekli, 27 Temmuz günü tecride dair kapsamlı İstanbul'da bir rapor açıklayacaklarını duyurdu.

Yürekli, “27 Temmuz günü gerek Türkiye hukuku gerek Avrupa hukuku açısından oldukça kritik bir gün, tarihe geçecek bir dönüm noktasıdır. 6 yıldır Sayın Öcalan ile avukat görüşü söz konusu değil” diye konuştu.

'AYDINLAR, DEMOKRATLAR SAHİP ÇIKMALI...'

Yürekli, Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan'ın son görüşmesinin de halkın tepkisiyle sağlandığına işaret etti.

"İmralı’daki sorunlar çözülmeden, Kürt halkının iradesi Öcalan’ın koşulları düzeltilmeden, Türkiye’nin barış ve demokrasi sorunu çözülmez” diyen Yürekli, şunları da söyledi: "Aydınlar, demokratlar barış iradesine sahip çıkmalıdır. Öcalan’ı merkeze alan yol ve yöntemler geliştirmek zorundadırlar. Toplum olarak gerçekliğimiz ve ihtiyaç budur. Barış ümidini diri tutmak adına her şeyden bağımsız olarak sağlık, güvenlik ve özgür hareket edebilir koşullarının sağlanması gerekiyor.”