Ölüm orucu direnişçisi Cengiz: Sesimize ses olun

Tecridin sona ermesi amacıyla ölüm orucuna başlayan direnişçilerden Erol Cengiz, ne olursa olsun eylemlerine devam edeceklerini belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi amacıyla başlayan açlık grevi direnişleri devam ediyor. Tüm cezaevlerine yayılan 1 Mart tarihinden itibaren açlık grevinde yer alan ve 30 Nisan'da eylemini ölüm orucuna dönüştüren 15 tutsaktan biri olan Erol Cengiz yaklaşık 7 yıldır Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalıyor. Tutuklanmadan önce abisi Sedat Cengiz ile yaşayan Erol Cengiz, geçen yıl zindanda çıplak aramaya karşı çıktığı için Van T tipi Cezaevi'nden, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne sevk edildi ve 50 gün tek başına hücrede kaldı.

Çarşamba günü kardeşinin görüşüne gittiğini aktaran Sedat Cengiz şunları belirtti: "Kardeşime sen ayakta duramıyorsun çok zayıflamışsın dediğimde iyi olduğunu belirterek, bana moral vermeye çalıştı. Tecrit kırılana kadar sonucu ne olursa olsun eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Ayrıca dışarıdakiler sesimize ses olurlarsa biz daha iyi oluruz mesajını verdi."

TUTSAKLAR: MÜDAHALEYİ KABUL ETMEYECEĞİZ

Ülkede adalet adına hiç bir şeyin olmadığını vurgulayan Sedat Cengiz, "Bugün cezaevlerinde tutuklu olan insanların çoğu suçsuz yere tutuklanıyorlar. İstediğimiz tek şey adalet ve bu tecridin kalkmasıdır. Bizim kardeşlerimiz, çocuklarımız, analarımız ölmesin. Kimseye bir şey olmadan direnişi hep beraber yükseltmeliyiz. Leyle Güven öncülüğünde başlatılan direnişe katılan herkes çok değerlidir. Bu değerli insanlara bir şey olmasına izin vermemeliyiz" dedi.

Tutsak Erol Cengiz ile görüşen avukatı ise aileye ölüm orucundaki tutsakların durumlarının kötüleştiğini ve yatağa bağımlı olduklarını söyledi. Cezaevi idaresi ile görüştüğünü söyleyen avukat, direnişçilerin durumunun ağır olduğunu ve cezaevi idaresine bu duruma ilişkin ne yapacaklarını sorduğunda, cezaevi müdürünün kendilerine, "Biz Ambulansı kapının önünde hazır tutuyoruz" dediğini, ancak direnişçilerin ise müdahaleyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini aktardı.