Ölüm orucundaki Mustafa Koçak, ihtiyaçlarını karşılayamaz halde

Adil yargılanma talebiyle 248 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak’ı cezaevinde ziyaret eden Başak Kavruker, 33 kiloya düşen ve açık görüşe tekerlekli sandalye ile getirilen Koçak’ın tek başına ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğine dikkat çekti.

Bir itirafçının verdiği çelişkili ifadeler gerekçe gösterilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 28 yaşındaki Mustafa Koçak, adil yargılanma talebiyle başlattığı açlık grevinin 90’ıncı gününden sonra ölüm orucuna girdi. Koçak, 248 gündür ölüm orucunda.

Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutulan Koçak’ı 6 Mart 2020 tarihinde ziyaret eden Başak Kavruker, Koçak’ın son durumunu ANF’ye anlattı.

33 KİLOYA DÜŞTÜ

Bugün gerçekleştirilen açık görüşe Mustafa’nın tekerlekli sandalye ile getirildiğine dikkat çeken Kavruker, şunları belirtti:

“Onu gördüğümde sağlık durumu daha da kötüleşmişti. Yüzü soluktu, konuşamıyordu. Birkaç kelime söyleyip 2-3 dakika susuyordu. 33 kiloya düştüğünü ve artık ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını belirtti. Vücudunun sol tarafını hissetmediğini; tuvalet ve kişisel bakımını koğuş arkadaşlarının desteğiyle karşılayabildiğine dikkat çekti. Ağız işinde ve dışında yaraları olduğunu ve kramplarının ise sürdüğünü söyledi.”

‘GÜNLERİN DEĞİL ARTIK DAKİKALARIN ÖNEMİ VAR !’

Zamanın giderek daraldığını hatırlatan Kavruker, Mustafa’nın günbegün eridiğini vurguladı. Duyarlılık çağrısını yenileyen Kavruker, günlerin değil artık dakikaların önemi olduğuna işaret etti.

Kavruker, “ Biz Mustafa’yı oradan tabutla değil en iyi ihtimalle ambulansla alıp evine götürmek istiyoruz. Mustafa’nın ve ailesinin çektiği tüm acıları dindirmek ve Mustafa’yı yaşatmak bizlerin elinde. Mustafa hep 28 yaşında kalmayı hak etmiyor. Lütfen herkes Mustafa’yı yaşatmamızda yardımcı olsun. Mustafa’nın sesi, adalet çığlığı olsun” dedi.