‘Önder Babat olup faşizme karşı dikilmeye devam edeceğiz’

Katledilişin 15’inci yılında Önder Babat'ı İstanbul Üniversitesi önünde anmak isteyen 17 öğrencinin gözaltına alınması protesto eden gençlik örgütleri, baskı ve saldırılar karşısında Önder Babat olup dikilmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.

Gençlik örgütleri, Önder Babat anmasında 17 üniversite öğrencisinin gözaltına alınmasını Önder Babat Kültür Merkezi’nde yaptıkları basın toplantısıyla protesto etti. 15 yıl önce katledilen Üniversite Öğrencisi Önder Babat’ın resminin yer aldığı, “ Önder Babat ölümsüzdür” yazılı pankartın açıldığı toplantıda, gözaltına alınan üniversite öğrencilerin okuyamadığı açıklama okundu. Gençlik örgütleri adına açıklamayı okuyan Ezgi Önalan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Önder Babat’ın 15 yıl önce 3 Mart günü, çalışanı olduğu Devrimci Hareket dergi bürosundan çıktığı sırada İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak’ta polis kurşunuyla vurularak katledildiğini hatırlattı. Cinayetin üstünü örtmek ve suçunu gizlemek isteyen devletin, hukuki süreci baltalamak için otopsi yapılmasını bile engellemeye çalıştığına dikkat çeken Önalan, Babat’in bilinçli ve kasıtlı bir şekilde doğrudan hedef alınarak katledildiği ortaya çıkarılsa da tek bir kişi hakkında dahi herhangi bir yargılama yapılmadığına işaret etti.

‘YILMAYACAĞIZ HER YIL AYNI INATLA ÖNDER’İ ANACAĞIZ’

İstanbul Üniversitesi tiyatro kulübünün kurucularından biri de olan Babat’ın halkına karşı duyarlı ve sorumlu bir öğrenci olduğunu ifade eden Önalan, “Gençliğin devrimci mücadelesinden, bu mücadeleyi yükselten her odaktan ve hatta katlettiklerinin cenazesinden bile korkan devlet, bugün yine AKP ve onun Saray rejimi ile gençlere katletmeye devam ediyor” dedi.

En ufak bir hak arayışına dahi tahammüllü olmayan AKP’nin en önemli hedefinden birinin gençler olduğunu kaydeden Önalan, bugün Önder Babat’ın anmasına yapılan polis saldırısını anımsatarak şöyle konuştu: “Yarı açık cezaevine dönen üniversitelere ve Önder’i anmak isteyen sıra arkadaşlarına yönelik baskı, tehdit ve saldırılara karşı her yıl aynı ısrar, kararlılık ve inat ile burada olmaya, Önder’i anmaya, kendi üniversitemizde bize saldıranların karşısında; Önder olup dikilmeye devam ediyoruz. Ve en açık ifadelerle teşhir ediyoruz: Önder’in katili Gezi direnişinde sekiz canımızı katledenlerdir; Suruç’ta, Ankara’da patlayan bombaların, katledilen canların sorumluları ve azmettiricileridir. Cumartesi Anneleri’ne saldırıp, gözaltında kaybedilen yakınları hakkında ‘Eminönü’nde gezerken mi kaybolmuşlar’ diyenlerdir. Onun katili devlettir, AKP eliyle yaratılan Saray rejimidir. Sözümüz ve ahdımız net: Yiten canlarımızın, ödenen bedellerimizin hesabını soracağız, faili meçhullerin olmadığı bir ülkeyi kuracak, katledilen canlarımız için nihai adaleti sağlayacağız! Bizi hedef tahtasına koyanlara karşı yılmayacağız; adımlarımızı sıklaştıracak, sesimize ses katacak, gençliğin devrimci mücadelesini bulunduğumuz her alanda daha çok yükselteceğiz. “

Açıklamanın ardından tek tek söz alan Gençlik örgütleri üyeleri, Önder Babat’tan devraldıkları mücadele bayrağını yükseltme sözü verdi.