Özgürlüğe bir adım kala Tabqa

Tabqa’nın DAİŞ çetelerinden temizlenme hamlesinde sona yaklaşılıyor.

Kasabanın büyük çoğunluğu özgürlük savaşçılarının denetiminde.

Tabqa’nın DAİŞ çetelerinden temizlenmesi için 21 Mart gecesi başlatılan hamle sona yaklaşıyor. Kasabanın büyük bir bölümü bu çerçevede DAİŞ çetelerinden temizlendi. Özgürlük savaşçıları hem gündüz hem gece; ev ev, sokak sokak ilerleyerek kasaba merkezine ilerliyor.

Kasabanın doğu kısmı ve baraj tarafına sıkışan çeteler sonlarının yaklaştığını biliyor. Çeteler ellerinde kalan bölgede suikast ve bomba yüklü araçlarla özgürlük savaşçılarının ilerlemesine engel olmaya çalışsalar da özgürlük savaşçıları amaçlarından bir adım dahi geri atmıyor. Geçtikleri her yerde de halkın güvenliğini ön plana koyuyorlar. Siviller savaşçıların açtığı kanallardan güvenli bölgelere geçiriliyor.

Tabqa’nın özgürleştirilmesi hamlesinde QSD saflarında yer alanlardan biri de Kendal Qamışlo. Arap halkından olan Kendal, artık zafere doğru yaklaştıklarını belirterek şunları belirtti: “DAİŞ çeteleri kasabanın doğu tarafında sıkışmış durumda. Bizler kasabanın büyük bir kısmını DAİŞ çetelerinden temizleyip halkı güvenli bölgelere aktardık. İlerleyişimiz sonuna kadar sürecek ve çok kısa bir zamanda kasabayı tamamen temizleyip baraj yönüne ilerleyeceğiz. DAİŞ çeteleri fazla kalmadı; kalanların da direnci kalmadı.”