Özgürlükçü Demokrasi işgalinde son durum

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul'un, ifadeleri dahi alınmadan tutuklanmaları istendi. 

Gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Yasul ve Yaşar, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TUTUKLANANLAR

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık'a, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle İstanbul 7. Sulh Hakimliği tarafından kayyum atanmıştı. AKP'nin talimatıyla gasp edilen gazete ve matbaaya baskında polis kapıları kırmış, içeride arama yapmış ve çalışanları gözaltına almıştı. 

Tutuklananların isimleri şöyle:

Cumali Öz,  Mehmet Kadir Özkara, Mürsel Demir, Özgür Bozkurt, Kemal Daşdöğen, Süleyman Güneş, Muhammet Özkan, Uğur Selman Kelekçiler, Kasım Zengin, Erdoğan Zamur, Cemal Tunç, İhsan Sinmiş, İrfan Karaca, Kazım Göçer, Mehmet Emin Sümeli, Musa Kaya, Sadettin Demirtaş, Necat Hizarcı, Polat Arslan ve Mahmut Abay.

EMNİYETTELER

Gün Matbaası’nın sahibi Kasım Zengin’in de aralarında bulunduğu 20 matbaa çalışanı dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. gazetenin 7 editör ve çalışanı Vatan’da bulunan İstanbul Emniyeti’nde tutuluyor.  Emniyette bulunan 7 kişinin isimleri şöyle: Gazetenin editörleri Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun, çalışanları Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve Nedim Demirkıran ile gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazit. 

SÖZDE KARAR

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve Gün Matbaası’na kayyum atanması kararına gerekçe olarak ise Efrîn haberleri, matbaanın bastığı yayınlar ve 112 kitap hakkında toplatma kararı gösterildi.

Soruşturmaya dair bilgi almak için avukatların yaptığı tüm başvuralar günlerce muhatapsız kaldı. Soruşturmanın üzerinden 9 gün geçtikten sonra avukatların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruya dün yanıt verildi. Gazete ve matbaaya kayyum atandığını ve soruşturma başlatıldığının belirtildiği karar örneğinde, bazı bölümler “Kararda gizlilik teşkil eden unsurların bulunması nedeni ile sadece ilgili kısımların fotokopisi verilmiştir” denilerek, sansürlendi. Kararda, 23 Mart’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından gazeteye baskın ve kayyum atanma kararı verildiği belirtildi.