Öztürk: Kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DTK'nin kriminalize edilmek istendiğine dikkat çekerek, "Kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, bugün Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Öztürk, DTK üzerindeki baskılara ve siyasi soykırım uygulamalarına dikkat çekti.

'AKP SAVCILARI GÖREVDE!'

"DTK’nin Türkiye demokrasisine ve Kürt siyasetine katkıları ortadayken iktidar ve ortaklarının bundan rahatsız olmaması mümkün değildi" vurgusunda bulunan Öztürk, "Faşizmde demokratik kurum ve kuruluşlar faşizmin tüm pratiklerini en iyi şekilde teşhir eden kurumlardır. Kongremizin yaşadıkları da tamamen faşizmin kurumsallaşması ile ilgili bir durumdur" dedi.

Öztürk, "Delegelerimize yönelik cadı avında ‘DTK üyesi misiniz?’ sorusunun amacı kongremizi illegalize etmeye çalışan AKP savcılarının kullandıkları terminolojinin bir parçasıdır" diyerek, DTK'nin ezilenlerin mücadele platformu olduğunu kaydetti.  

'DEMOKRATİK KURUMLARI SAHİPLENELİM'

"DTK’ye yönelik uygulamalar o kadar keyfi bir hal almış ki en son Urfa’da 70 yaşındaki bir anne, sadece kongremizin genel kuruluna misafir olarak katıldığı için sabahın köründe evi basıldı ve genel kurul misafir kartı suç unsuru sayılarak tutuklandı" şeklinde konuşan Öztürk, şu mesajları da verdi:

Demokratik toplumu örgütleme, hukuksuzluklara karşı mücadeleyi büyütme, devletin ve iktidarın kötü politikalarına itiraz etme ve eleştirme hakkı, demokratik yasaların yapımı ve politik mücadele ile bunu başarma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’de toplumsal barış ve uzlaşmanın sağlanması, demokratik kültürün oluşması ve toplumun bir arada yaşamını sağlamanın yolu, DTK şahsında demokratik kurumların sahiplenilmesi ve büyütülmesi ile başarılabilir."