Öneren: İttifak etrafında birleşelim

Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, faşist iktidarın, işgal ve sömürü düzenine karşı olan herkesin Emek ve Özgürlük İttifakı etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Mevcut iki ittifakın da halkın sorunlarını çözemeyeceğinin altını çizen Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hedefinin sadece seçim değil, ezilen tüm halkların eşit ve barış içinde yaşaması olduğunu belirtti.

ANF’ye konuşan Öneren, AKP MHP faşist blokunun tırmandırdığı yoğun sosyal ve siyasi krizin, baskıların, kadın katliamlarının her geçen gün arttığını söyledi. Cezaevlerinin ölüm evlerine döndüğünü, ailelerin kucaklarına katledilen veya kayıp evlatlarının kemiklerinin çuval içinde verildiğini, işgal saldırılarının devam ettiğini belirten Öneren, “Bu gidişe dur demek için bu iktidara karşı mücadele eden herkesin ortak bir cephede buluşması ve güç birliği oluşturması gerekiyor. Mevcut iki ittifak da çözüm getirecek reçeteyi yazacak güçte değildir. Bu nedenle karşılarında bir odak noktası ve bir güç oluşturulmalı. İşte Emek ve Özgürlük İttifakı, bunun adresidir” dedi.

SEÇİMLE SINIRLI DEĞİL

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın, seçimle sınırlı kalmayı tasarlamayan bir mücadele birliği olduğunu kaydeden Öneren, şöyle devam etti: “Bugün biliyoruz ki, ülkede seçim olsa da; olmasa da halkların ‘Demokratik İktidarı’ var olmadıkça nihai hedef elde edilemeyecek ve mücadelede farklı boyutlarıyla devam edecektir. Dolayısıyla bu ittifak, seçimle sınırlı kalmayan, seçimi aşan bir ortak mücadele hattıdır. İktidar bloku ve Millet İttifakı, ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor.“

ÖZGÜR VE EŞİT YAŞAM

Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP’nin seçim çalışmalarına başladığını anımsatarak, iktidarın lehine olabilecek koşulları oluşturması durumunda seçime gideceğini söyledi ve şunları ekledi: “Bizim meselemiz yalnızca seçimlerle ilgili değil, faşizmin çökertilmesi ve işçi sınıfının, Kürt halkı özelinde tüm ezilen halkların, Alevilerin, farklı inançların, kadınların, gençlerin özgür, eşit, barış içinde yaşamasıdır. HDP çatısı altındaki bu birleşik mücadele odakları, zafer kazanacaktır.”