Özcan: İttifakımız bir masa değil

HDP MYK Üyesi Sultan Özcan, HDP’nin çağrısıyla bir araya gelerek oluşturulan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir masa hareketi olmadığını söyledi.

HDP MYK Üyesi Sultan Özcan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 24 Eylül’de kamuoyuna duyurulmasından sonra demokratik cumhuriyetin inşası için bütün toplumsal kesimlerle bir araya geleceklerini ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Sultan Özcan, Emek ve Özgürlük İttifakı’na ilişkin ANF’ye konuştu. Özcan, diğer ittifaklardan farklı olduklarının altını şu sözlerle çizdi: “Bütün mağduriyet alanları, inkar edilen alanları, hakları gasp edilmişlerin, hatta onu da aşarak sessizlerin sesi, dilsizlerin dilini demokratik bir çerçevede yeni yaşama evirme iddası, en önemli farktır. Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alanlar, çoğulcu olmak durumunda. Irkçılığa, militarizme, cinsiyetçiliğe karşılar. Doğa, emek ve demokratik alana yönelik hak gasplarının karşısında mücadele eden, 21. yüzyılın buradan şekillenmesine önemli cevap sunan yapılar bir araya geliyor.”

ZATEN SAHADA BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ

Özcan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 24 Eylül’de İstanbul’da açıklayacağı ortak metinden sonra yapılacak çalışmaları şu sözlerle anlattı: “Coşkulu ve büyük bir umut ve moral vaadedecek yaklaşımlar gerçekleştireceğiz. Ondan sonra bugüne kadar olduğu gibi, diğer demokratik yapılarla, esas olarak alanlarda, seçimin güvenliği, soygun ve talan düzenine çevirmiş bu zihniyetten kurtarmak, seçimden sonraki dönemde de Demokratik Cumhuriyetin inşa edilmesini ve kuruculuğunu üstlenecek bütün toplumsal kesimlerle çeşitli biçimlerde yan yana gelişler sağlayacağız. Biz bir masa hareketi değiliz. Biz zaten sokaklarda birlikte mücadele ediyoruz. Biz zaten kadın kırımına, kadının emeğinin ve kimliğinin yok sayılışına, Kürt halkının Türkiye halklarıyla eşit, özgür, çatışmasız, şiddetsiz bir iklimde, anayasal yurttaşlık çerçevesinde, yerel demokrasi çerçevesinde haklarının tanınmasına kadar, mücadele hareketleri topluluğuyuz. Mücadelemizi ortaklaştırıyoruz, seçim bunun bir aralığı. Seçimin öneminin, stratejik anlamının farkındayız, toplumda farkında bize de böyle bir sorumluluk veriyor. Demokrasinin inşasında güç, eylem ve hayal birliği yapacağımız, demokratik bir araya gelişlerin hepsinin, demokrasinin ortak paydasında buluşacağı, görkemli bir yürüyüş eyliyoruz.”

İKTİDARIN HAMLELERİNİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ

HDP MYK Üyesi Sultan Özcan, HDP’nin temsil ettiği siyasal çizgiye; gücünü geçmiş mücadele birikiminden aldığına işaret ederek, şunları ekledi: “Büyük bir mirasa sahibiz. Biz dün direndiğimiz gibi, tarihten aldığımız direnç hattıyla HDP olarak ve HDP’nin mücadele yoldaşları olarak aldığımız görevi, iktidarın bütün yalan, talan, korku, diz çöktürme, boyun eğdirme hamlelerini boşa çıkararak yol alacağız.”