Özgürlük Nöbeti eylemcileri: Komplodan beri Kürtlere dönük kirli bir siyaset devrede

Özgürlük Nöbeti’ni devralan yeni grup uluslararası komploya dikkat çekerek, Türk devletinin Kürtlere dönük kirli savaş siyaseti yürüttüğünü belirtti. Mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altı çizildi.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla başlattığı ve 11.yılına giren Özgürlük Nöbeti kararlılıkla sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden ve her haftasını Avrupa’daki Kürtler ile dostlarının sürdüğü eylemi yeni haftasında Almanya’nın Münih kenti Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden eylemi devralan grupta Mücahit Kaya, Hacı Atlı, Nurettin İnca ve Emrah Toprak yer alıyor.

Grup adına konuşan Mücahit Kaya, sömürgeci Türk devletinin KDP ortaklığında Nisan ayından beri Medya Savunma Alanları’na yönelik işgaline kahramanca direnen gerillayı selamladı.

Kaya Avrupa devletlerinin uluslararası komlodaki rolüne “1999’da Önder Apo’yu bir komployla Türk devletine teslim ettiniz” diyerek dikkat çeken Kaya, komplonun ilk gününden bu yana Kürt halkı üzerinde Türk devletiyle ortaklaşa kirli bir siyaset yürütüldüğünün altını çizdi.

“Kürdistan’ın her yerinde Kürtlere zulüm ediyorsunuz” diyerek Avrupa devletlerinin Kürtlere dönük savaştaki suçuna vurgu yapan Mücahit Kaya, “Dün Zaxo'da çocukları, kadınları, sivilleri öldürdünüz Kürtleri öldürüyorsunuz, soykırım yapıyorsunuz. Kirli ellerinizi Kürtlerin üzerinden çekin ve kirli siyasetinizi bırakın” dedi.

“Önder Apo'yu özgür bırakın” diyerek nöbetin amacına da dikkat çeken Mücahit Kaya, Kürt halkının verdiği tarihi mücadeledeki kararlılığını “Bugün buradayız, yarın da burada olacağız. Önder Apo Özgür kalana kadar bu nöbette olacağız” sözleriyle ifade etti.