Öztürk: Bütün paraları Kürt düşmanlığına harcadılar

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, yardım çalışmalarına yönelik engellemelere tepki gösterirken, “Bunlar bütün paralarını Kürt düşmanlığına harcadılar. Etrafındaki akrabalarına ve hırsızlığa harcadılar. Bugün müdahale edemiyorlar” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP Peyas (Kayapınar) ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Deprem Kriz Koordinasyon Merkezi’nin Mereş Pazarcık'ta yürüttüğü yardım çalışmalarının engellenmesi ve gönüllülerin alandan çıkarılmasına ilişkin konuşan Öztürk,  “Arkadaşlarımız depremden zarar görenlerin yaralarını sarmak ve paylaşmak için alandaydı. Dertlerine birazcık olsa da derman olmak için çalışmalar yürüttük. Fakat dün Pazarcık’ta kaymakam arkadaşlarımızın çalışmalarına engel oldu ve gasp etmeye çalıştılar” dedi.

Öztürk, şunları ekledi: “İktidarın, devletin olmadığı yerde halkımızın çalışmalarına konmak istediler. Biz bunu kabul etmiyoruz. İlk günkü açıklamalarımız da bu durumu siyasetin malzemesi yapmayacağımızı ifade ettik ama siyaset her şeyle bağlantılı. AKP- MHP faşist iktidarı Sayın Öcalan üzerindeki tecridi ağırlaştırarak savaşın haberini verdiler. Bugün hiçbir insana yardımcı olamıyorlar, binaların altından çıkaramıyorlar bunun sebebi Kürt düşmanlığıdır. Kürt halk lideri Sayın Öcalan üzerinde ağır bir tecrit söz konusu, bunlar bütün paralarını Kürt düşmanlığına harcadılar. Etrafındaki akrabalarına ve hırsızlığa harcadılar. Bugün müdahale edemiyorlar. 3 gün yoktular, sonraki gün de iki-üç kişi gelip müdahale ediyor. Bir şey başaramıyorlar çünkü iflas etmiş bir devlet. Uzun zamandır bunu dile getiriyoruz, devlet kendini Kürt düşmanlığıyla bitirdi. Sistemleri de bitmişti, kimse söylemlerimizi duymuyordu ama bugün görüyoruz ki devlet de hükümet de sistem de yok. Bu yokluğu da ilk günden beri emek verenler üzerinden görünmez kılmak istiyorlar. Yardım edenlerin yardımlarını gasp etmek istiyorlar çünkü zihniyetleri gasp zihniyetidir. Bu yüzden bu olayı kınıyoruz.”

Öztürk, şöyle devam etti: “Devlet yok, gönüllü insanlar var. Emek veren insanlar çalışmalarına devam ediyor, devam da edecek. AKP-MHP faşist hükümetinin insanlar açısından ahlaki ve vicdani tarafı yok. Depremde o kadar insanımız yaşamını yitirdi ve birçoğu da mağdur oldu, bunun sebebi deprem değil sebebi sistemin zihniyetidir. Kürt düşmanlığına harcayacakları parayı deprem için harcasalardı bu kadar insan yaşamını yitirmezdi. Bu kadar mağduriyet yaşanmazdı. Biz her zaman fikri ne olursa olsun insanlarımızın yanındayız. İnsanlarımıza yardım etmeye devam edeceğiz. İlk günden bu yana nasıl çalışma yürüttüysek devam edeceğiz. Bu mesele HDP, DTK veya DBP’nin meselesi değil bu sorun Kürt halkının sorunudur. Sayın Öcalan’ a yönelik ağırlaştırılan tecritle savaşı başlattılar, savaş Kürt halkı üzerinden yürütülüyor ama bu savaş Türkiye halklarını da perişan ediyor. Bunun maliyetini de Türkiye halkları yaşıyor. Bunun suçlusu hükümet ve iktidardır. Bunun hesabını sormalıyız. Bu engellemelere karşı bütün insanlar cevaplarını güçlü vermeli. Bu kabul edilecek bir şey değil.”