Şakran Cezaevinde ajanlık dayatılıyor

Şakran Cezaevi'ndeki tutsaklar, MİT ve Cezaevi yönetiminin birlikte ajanlık dayattığını belirterek, yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta cezaevi yönetimi ve İzmir Emniyeti'nin sorumlu olduğunu belirtti.

İzmir Şakran Cezaevi'ndeki tutsaklar, MİT ve cezaevi yönetiminin tutsaklar ile görüşüp ajanlık dayattığını yazdı. Tutsaklar yazdığı mektupta, başlarına gelecek herhangi bir olumsuzlukta sorumluların cezaevi yönetimi ile İzmir Emniyeti olduğunu  kaydetti.

Tutsaklar, mektupta şu ifadelere yer verdi: "Türk işgal devleti saldırılarını Kürt halkı ve devrimci  güçlerine karşı saldırılarını sürdürüyor. Şuan kaldığımız cezaevinde bundan birkaç ay önce Abdulbari Kalkan ve Adnan Kılıç kendi şahsi kurtuluşları için toplumsal değerlerimize arkalarını dönmüş ve kendilerini düşmanın kucağına bırakmışlardır. Bu iki şahıs onursuzluğu seçtikten sonra hem cezaevi yönetimi hem de dışarıdan gelen MİT ile görüşmeler gerçekleştirip ajanlığı kabul etmişler. Hem bazı arkadaşlarımız üzerine ifade vermişler hem de bizlere ilişkin bazı bilgileri düşmana vermişler. Bu yüzü kara iki şahıs şuan dışarıdadırlar. Şuan dışarıda ne yapıyorlar düşmanla ilişkileri ne durumdadır bilmiyoruz. Biz istiyoruz ki yurtsever halkımız ve değerli dostlarımız bu iki şahsa karşı çok dikkatli olmalıdır.

Diğer taraftan cezaevine MİT’in gelip insanların tutukluların ifade alması hangi yasalara dayanıyor bilmiyoruz. Ancak biz yapılan bu kirli işi çok iyi biliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu kirli işler sonuç almayacaktır. Burada yaşamamız ciddi tehlike altındadır. Bu şart ve koşullarda hiçbirimizin yaşamı güvende değil. Eğer MİT’in cezaevine gelmesi devam ederse ve herhangi bir arkadaşımıza karşı olumsuz bir şey yaşanırsa bunun sorumlusu cezaevi yönetimi ve İzmir Emniyetidir."