Şakran'da 8 tutsak daha açlık grevinde

Şakran Cezaevi'nde 8 tutsak daha süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve bir grup avukat Aliağa'da bulunan Şakran Cezaevi'ne gitti. Burada tutsaklar, cezaevi müdürleri ve savcısı ile yapılan görüşmenin ardından cezaevi önünde yapılmak istenen açıklamaya izin verilmedi. Basın mensuplarının da görüntü almasına engel olurken, bunun üzerine Serpil Kemalbay, cezaevi önünde resmi sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Kemalbay, cezaevi savcısı ve müdürü ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti, görüşmenin ayrıntılarını paylaşmak adına yapmak istedikleri açıklamanın hukuksuz bir şekilde engellendiğini kaydetti. Kemalbay, Leyla Güven'in açlık grevinin 103'üncü gününde olduğunu ve açlık grevlerinin de 60'ın üzerinde cezaevine yayıldığını hatırlatarak, cezaevlerinden kötü haberler almadan İçişleri Bakanlığı ve Hükümet yetkililerinin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirtti. 

AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR

Öte yandan avukatların tutsaklar ile gerçekleştirdiği görüşmede 8 tutsağın daha süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığı öğrenildi. Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinde Ulaş Özaykan, Hekim Demli, Sinan Koyuncu, Ferhat Öndeş ve Behruz Sucayi isimli 5 tutsağın, Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan Remziye Polat, Azime Işık ve Şehrivan Çoban isimli 3 tutsağın 15 Şubat tarihinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığı öğrenildi.