Şancı: Maraş HDP’nin kalesi olacak

HDP Maraş Milletvekili adaylarından Şahin Şancı, halkın tek umudunun HDP olduğunu belirterek, Maraş’ın çok yakın zamanda HDP’nin kalesi konuma geleceğini söyledi.

Hakların Demokratik Partisi'nin (HDP), Maraş’ta yürüttüğü seçim çalışmalarına Maraş halkı yoğun destek veriyor. HDP Maraş Milletvekili adaylarından Şahin Şancı, 24 Haziran'da HDP'nin önceki seçimlere oranla daha fazla oy alacağını vurguladı. ANF'ye konuşan Şancı, Maraş’ta AKP ve MHP’den HDP’ye katılım olduğunu dile getirdi.

Maraş halkının akın akın HDP’ye geldiğini vurgulayan Şancı, "Yaptığımı çalışmalar sonucu çok yakın zamanda Maraş HDP’nin kalesi olacaktır. Bilindiği gibi 1978’te Maraş’ta bir katliam gerçekleşti. Katliamın etkileri halen devam ediyor. Bundan dolayı insanlar özgürlüğü, demokrasi ve yeni bir yaşamı HDP görüyor. Bu nedenle HDP şahsında bir araya geliyorlar. HDP’nin Maraş’ta yaptığı çalışmalar sonucu sadece Kürt ve Aleviler değil, AKP’den MHP’den ve CHP’den HDP’ye büyük katılımlar olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

‘SİNDİRME POLİTİKASI HDP İLE SON BULACAK’

HDP'nin yeni katliamların önüne geçebilecek tek parti olduğunu söyleyen Şancı, "Bizler tüm inançların özgürce bir arada yaşayabileceği bir yaşam kurmaya çalışıyoruz. Bu yüzden halkımızda bize büyük destek veriyor" dedi.

Maraş’ta gittikleri her ilçede ve her köyde coşkuyla karşılandıklarını kaydeden Şancı devamla şunları belirtti: "Halkın coşkusu çalışma azmimizi yükseltiyor. Halkımızla birlikte Maraş’ta büyük kazanım elde edeceğimize inanıyoruz. Önceki seçimlerde HDP’nin Maraş’ta aldığı oy oranının çok üstünde bir oy oranını 24 Haziran seçimlerinde alacağız. 24 Haziran seçimlerinde HDP Maraş’ta milletvekili çıkartacaktır. İl merkez ve ilçelerde yaptığımız seçim çalışmalarında, halkın bilinçlendiğini ve HDP’yi sahiplendiğini görüyoruz. Maraş’ta çıkaracağımız milletvekilleri ile halkın üzerinde baskı ve sindirme politikalarını kıracaktır."

‘MARAŞ'TA HALKIN TEK UMUDU HDP’DİR’

Bundan sonra Maraş'ın HDP’nin kalesi konuma geleceğini ve bunun için köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe, ev ev çalışma yürüttüklerini söyleyen Şancı, "Maraş halkı, demokrasinin, barışın ve özgürlüğün HDP ile gerçekleşeceğini biliyor. Maraş'ta bugün halkın tek umudu HDP olmuştur. Bu nedenle gittiğimiz her yerde halk bizi sahiplenmektedir. Bu amaçla diğer partilerden, partimize yoğun katılımı gerçekleşiyor. 24 Haziran seçimlerinde Maraş halkı vekillerini meclise gönderecektir. Çünkü HDP özgürlüğün, kadının, gençliğin ve umudun partisidir" ifadelerini kullandı.