Şehit düşen 5 YPG savaşçısının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi farklı tarihlerde Rojava Devrimi içerisinde ve Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen savaşçıların kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, YPG ve YPJ öncülüğünde başlayıp, gelişerek büyüyen Rojava devriminin ortaya çıkardığı sonuçlar itibariyle sadece bölgenin değil, Ortadoğu ve dünyanın kaderini değiştiren birkaç devrimden biri olduğunu belirtti.

Kısa zamanda bu kadar büyük bir etki yaratan bir devrimin öncülüğünü yapan YPG ve YPJ güçlerinin sadece savaş mücadelesi değil, esas aldıkları fikrin, devrimin ulusallaşmasında ve evrensel bir hal almasında başat bir rol oynadığı dile getirilen açıklamada şunlara yer verildi: “Ayrıca YPG ve YPJ savaşçılarının dünyanın başına bela olmuş DAİŞ çetelerine karşı verdikleri destansı mücadele dünya halklarının dikkatinin Rojava’ya çevrilmesinde en önemli etkenlerden biri olmuştur. Direnişin kalesi Kobanê ile başlayan bu süreç bugün Rakka’da devam etmektedir.

Rojava devriminin kalıcılaşmasında ve giderek Rojava’nın dışına taşırılmasında farklı alanlarda DAİŞ çetelerine karşı mücadele eden beş yoldaşımızı ilan etmiş bulunuyoruz. 2014 yılında Ocak ayında Til Berak hamlesinde Serdar yoldaş, ağustos ayında Cezaa direnişinde DAİŞ çetelerinin kapsamlı saldırıların püskürtülmesinde Devim yoldaş, Kobanê direnişinde binlerce genç gibi kuzeyden gelip Kobanê’nin savunulmasında yer alarak Kobanê’nin ayakta kalmasını sağlayanlardan Botan yoldaş ve bugün Rakka’nın kapısına dayanmış olan Fırat’ın Gazabı savaşçılarının ilerlemesinde ve DAIŞ çetelerinin bitirilmesinde rolünü oynayan Baz ve Çiya yoldaşlarımız şehit olmuşlardır.

Kobanê’de şehit olan yüzlerce yoldaştan biri olan şehit Botan yoldaş, Önder Apo’nun ilan ettiği seferberlikle dört parça Kürdistan ve dünyanın dört bir yanından Kobanê’ye gelen binlerce genç gibi o da yönünü Kobanê’ye vermiş, Kobanê’nin düşmeyeceğini ama DAİŞ çetelerinin giderek zayıflayıp yok olacağını bu uğurda şehit olan diğer yoldaşları gibi şehadete ulaşıncaya kadar mücadelesini sürdürmüştür. Şehit Botan yoldaşın verdiği mücadele köleliğe karşı özgürlük, karanlığa karşı aydınlık, ihanete karşı direnişin mücadelesidir. Bu mücadele ruhu direnişin bir başka kalesi olan Botan’dan alan Botan yoldaş, yurtsever ve direnişçi bir ailenin evladı olarak bu ruhu miras bırakmıştır. Şehit Botan’ın bıraktığı bu miras bugün sadece Rojava’da değil direnişin olduğu her yerde bu ruhla mücadele verilmektedir. Şehit Botan yoldaşın mücadelesini devralan aile fertleri ve yoldaşları da Kobanê’nin durumuna benzer Cizre’de, Nusaybin’de ve direnişin olduğu tüm alanlarda bu ruhun temsilciliğini bu uğurda canını vererek ispatlamışlardır.

YPG ve YPJ güçleri olarak şehit Botan şahsında tüm özgürlük ve demokrasi şehitlerini anıyoruz. Başta şehit aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halklarının başı sağolsun. Şehitlerimizin direnişçi ruhla bugüne getirdikleri bu devrimi büyüteceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehitlerimizin kimlik bilgileri şöyle:

Şehitlerimizin kimlik bilgileri şöyle:

BAZ BERCEM

Kod Adı: Baz Berçem

Adı Soyadı: Mustafa Ehmed

Ana Adı: Xanim

Baba Adı: Faruk

Doğum Yeri: Kobanê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa, Bîr Ehmed köyü 22 Mayıs 2017

BOTAN BESTA

Kod Adı: Botan Besta

Adı Soyadı: Sedik Ötün

Ana Adı: Emine

Baba Adı: Hamit

Doğum Yeri: Şırnak

Şehadet Yeri ve Tarihi: Kobanê 2014

CIYA HESEKE

Kod Adı: Çiya Hesekê

Adı Soyadı: Basil Mişeweh

Ana Adı: Şemsa

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa 20 Mayıs 2017

DEVRIM GEVER

Kod Adı: Devrim Gever

Adı Soyadı: Welat Yiğit

Ana Adı: Heyat

Baba Adı: Şaban

Doğum Yeri: Colemêrg

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cezaa 22 Ağustos 2014

SERDAR

Kod Adı: Serdar

Adı Soyadı: Serdar Mihemed Emîn

Ana Adı: Fexriya

Baba Adı: Mihemed Emîn

Doğum Yeri: Girkêlegê, Girê Pirê köyü

Şehadet Yeri ve Tarihi: Til Berak 5 Ocak 2014”