Şehit düşen gerilla Yalçınkaya için kitlesel taziye

Şirnex’in Besta bölgesinde düzenlenen bir operasyon sırasında şehit düşen YJA Star gerillası Hamiyet Yalçınkaya’nın (Leyla Sorxwîn) Amed’deki taziyesine kitlesel ziyaret gerçekleşti.

Leyla Sorxwin kod adlı gerilla Hamiyet Yalçınkaya, Türk devletinin Besta bölgesinde düzenlediği operasyon sırasında yaşanan çatışmada şehit düşmüş, cenazesi Şirnex kent merkezindeki kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. DNA işlemleri ardından cenazeyi alan ailesi 23 Mayıs günü polis ablukası altında Amed’in Bismil ilçesindeki Tepecik Mahallesi’nde toprağa verilmişti.

Mahallede kurulan taziyeye Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Diyarbakır 78'liler Girişimi Derneği ziyarette bulundu.

Taziyede demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı.

MEBYA-DER üyesi Meryem Soylu, "Leyla Amed bu halk için mücadele etti. Onların mücadelesine sahip çıkmamız gerekir. Bunun için Kürtler arasında birlik şart. Birliğimizi sağladığımızda hiçbir güç Kürt mücadelesi önünde duramaz" dedi.