Şehit Mehmet Akar'ın anısına eylemler

Metropol Şahinleri, Amed'de şehit düşen Mehmet Akar'ın anısına eylemler düzenledi.

Metropol Şahinleri, Amed'de  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem gerçekleştirerek şehit düşen Mehmet Akar'ın anısına eylemler düzenledi.

Eylemlere ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Amed/Medya Mahallesi'nde düşman ile iş birliği içerisinde olan, daha önce tespit edilen Abdullah Koçan isimli şahsın aracı ile hareket ettiği esnada daha önce tespit edilen konumdan şahsın aracına molotof ile saldırı gerçekleştirildi.

25 yaşındaki Mehmet Akar Amed Keçi Burcu’nda bedenini ateşe vererek Önder Apo üzerindeki tecride karşı eylem gerçekleştirdi. Ardından bıraktığı mektupta ise 'Bedenimi tutuşturan ateşin aydınlığı İmralı’yı aydınlatsın' diyerek eyleminin Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamasına vesile olmasını istediğini belirtmişti.

'DAĞLARIN DİRENİŞİ GENÇLİĞİN YAŞAM ROTASI OLMALI'

Biz yurtsever gençler olarak o gün nasıl Mehmet arkadaş gibi intikâm yeminini etmişsek, bugün de aynı yeminle yaşayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Her Kürt genci kendisini PKK intikam hareketinin bir neferi olarak görmelidir. 24 saatini intikam duygusuyla yaşamalı, her zaman dilimini intikam eylemi ile geçirmelidir. Dağların direniş ruhu tüm Kurdistan gençliğinin yaşam rotası olmalıdır. Kürt gençliğinin yüzü kahraman gerillamızın direnişine dönmeli, şiarı intikam olmalıdır. Varlık yokluk savaşı verdiğimiz bugünlerde herkes safını netleştirmelidir. Pasif olmak yenilgiyi kabul etmektir. Eylem ve direniş içerisinde olmak Önder Apo'nun yolundan yürümektir. Her Kürt genci Önder Apo'nun fedaisidir. Ve her Kürt genci faşist TC devletinin korkulu rüyası olmalıdır. Faşist TC devletinin alçakça saldırısı bizim için asla sıradan bir olay olmayacaktır. Öfkemizi büyüten bir hafıza olarak asla zihnimizden çıkmayacaktır. Unutmak ihanettir!

'HALKA SUÇ İŞLEYEN BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Metropol Şahinleri, Amed/Seyrantepe Aziziye Mahallesi'nde saat 00:15 civarlarında halkımıza yönelik sistematik baskı yapmak için gelen zırhlı araca ateş etti. Ekipler geri çekilip takviye ekip çağırarak mahalleyi abluka altına almıştır. Türk faşist polisi ağır darbe almıştır. Birimlerimiz olay yerinden güvenli bir şekilde ayrılmıştır.

Kürt halkına korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan faşist devletin polis ve bekçileri, ordusu, korucusu, sisteme bağlı olan tüm sistem kurumları sırtını bu devlete yaslayan sivil faşistleri… Hepsi, milislerimizin namlularının ucundadır. Halka karşı suç işleyenler bunu en ağır şekilde ödeyecekler!"