Şehit Rezan Bilkay Berlin’de anıldı

23 Kasım 2022 günü Metîna’da şehit düşen Rezan Bilkay, (Delîl Çiyager) Almanya’nın Başkenti Berlin’de anıldı.

İşgalci Türk devletinin 23 Kasım 2022’de Metina’ya yönelik saldırısında şehit düşen Rezan Bilkay (Delil Çiyager) için Almanya’nın başkenti Berlin’de anma düzenlendi. Ailesi, arkadaşları ve yurtseverlerin katıldığı anmada ablası Sermet Bilkay, Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu üyesi Dayika Şemse, arkadaşı Destina Jiyan ve babası İbrahim Bilkay konuşma yaptı. 

Kurdistan şehitleri için saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan Delil Çiyager’in ablası Sermet Bilkay anmaya katılanlara teşekkür etti. Şehit Delil’in kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, “Delil onurumuzdur. Hepinizin bildiği gibi çok zor günler geçiriyoruz. Üstüne kardeşimizin şehit düşmesi elbette bizi etkiledi. Kardeşimiz hepimizin şehididir. Ne olursa olsun onun mücadelesini sürdüreceğiz” diye konuştu.

Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Dayika Şemse “Öncelikle Önderliğimizin, şehit ailemizin başı sağ olsun. Bu bizim ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimiz olacaktır. Ülkemiz özgürleşene kadar şehitler vereceğiz. Bizleri, bu kadar insanı bir araya getiren, bu kadar değerli, kıymetli, onurlu başka kim olabilirdi? Şehitlerimiz bizi birleştiriyor. O nedenle onların yarattığı mücadeleyi büyütelim, emeklerine sahip çıkalım” dedi.

GÜLER YÜZLÜ VE CESURDU

Şehit Delil Çiyager’in arkadaşı Destina Jiyan, ise konuşmasında şunları belirtti: “Heval Delil ile 2013’te tanıştık. Birlikte çalışmalarda yer aldık. Çok önemli bir dönem geçirdik. Kobanê süreci vardı, başka süreçler vardı. Sadece heval Delil değil; heval Lecwan, heval Dicle, heval Tijda ve birçok arkadaş buradan ülkeye gitti. Özgürlük dağlarında mücadele edip şehitler kervanına katıldı. Bugün onları çok özlüyoruz. Her bir arkadaş büyük bir umut veriyor. Aynı zamanda Heval Delil ile ilgili şunları söyleyebilirim; herkes onu güler yüzlülüğü ile, esprileriyle, cesaretiyle tanıyor.”

Şehit Delil Çiyager’in yaşamını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından anmaya katılanlara teşekkür eden baba İbrahim Bilkay, “Delil Kurdistan şehididir, hepimizin şehididir. Söz veriyoruz, kanımızın son damlasına kadar onun yolunda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar, ‘Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son bulurken, anma sonrası Şehit Aileleri Komisyonu Delil Çiyager’in ailesine fotoğraf takdim etti.