'Şehitler halkın onurudur'

Mayıs ayı şehitlerini anan PKK Şehitler Komitesi üyeleri Dijwar Botan ve Orhan Lîtavk, "Kürdistan'da bugüne kadar elde edilen tüm kazanımlar şehitlerin sayesindedir" dedi.

PKK Şehitler Komitesi üyeleri Dijwar Botan ve Orhan Lîtavk, Mayıs ayı şehitlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk ve Kürt halkının bir çok öncü isminin Mayıs ayında şahadete ulaştığını ifade eden Dijwar Botan, "Kürtlerin özgürlüğü ve demokratik bir Türkiye için Mahirler, Denizler ve Yusuf Aslanlar canlarını feda etti. Yine Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde Haki Karer, Dörtler Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık ve Mahmut Zengin, Halil Çavgun yoldaşlar bu ayda şahadete ulaştı.

Şehitler halkın onurudur. PKK'nin 45 yılık tarihinde binlerce şehidimiz oldu. Kürdistan'da, Kürt toplumunda bugüne kadar elde edilen kazanımlar şehitlerimizin, PKK'nin ve Rêber Apo'nun sayesindedir. Bunun için şehitlere sahip çıkmak her insanın görevidir" diye konuştu.

Devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Orhan Lîtavk, "PKK şehitlerin hayallerini ve umutlarını gerçekleştiriyor. Onların emeklerini büyütüp kendine maneviyat yapıyor. Bu şekilde mücadelesini büyütüyor. Düşman şuan o kadar zor bir durumda ki annelere bile tahammülü yok. Şehitlerimizin cenazelerini kaçırıyor. Halkımız tüm saldırılara rağmen şehidine sahip çıkıyor. Anneler de açlık grevindeki direnişçilere sahip çıkmak için alanlarda. Bizler de bu tarihi süreçte böylesi büyük bir direnişte yer alan arkadaşlarımızı selamlıyoruz" şeklinde konuştu.