Şenyaşar ailesi keyfi yasağı dinlemedi, polis geri adım attı

Urfa’da katledilen yakınları için adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, 17 gündür uygulanan “yasağa” rağmen geri adım atmayarak, eylemlerine devam etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’deb beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Aile, nöbetin 535’inci gününde aliye binası girişinde bulunan gölgelik alanda yeni eylem gününe başladı.

8 Ağustos’tan bu yana ailenin sözkonusu gölgelik alanda oturması valilik kararıyla yasaklı durumda.

Valilik, ailenin eylemini engellemek için “Kamu binası önünde eylem etkinlik yapmak yasak” şeklinde karar çıkarttı.

Ancak Şenyaşar ailesi yasağa rağmen bina girişindeki eylemini sürdürüyor. Polis ise aileyi uzaklaştıramayınca bu kez basın çalışanlarının görüntü almasını engelledi.

Polisler basın çalışanlarını, görüntü almaları durumunda haklarında “yasal işlem” başlatmakla tehdit etti.

Günlük yaptığı basın açıklamasını adliye binası müştemilatı dışındaki “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırıla alanda yapan Ferit Şenyaşar, "Bu nöbet boyunca Vali, Güvenlik Şube Müdürü, İl Emniyet Müdürü değişti. Bugün 4’üncü Cumhuriyet Başsavcısı göreve başlayacak. Gelen herkes aynı yöntem ve baskı ile zor kullanarak bizi adliye binası önünden uzaklaştırmaya çalışıyor” dedi.

Şenyaşar şöyle davam etti:  “Son iki haftadır her gün yetkililer zor kullanarak kolluk kuvveti ile bizi adliye binası önünden uzaklaştırmaya çalışıyor. Son iki gündür bu baskı bizim kararlığımız karşısında kalktı. Gelen herkes bizim kararlı olduğumuzu anlayarak geri adım atıyor. Türkiye bir hukuk devleti ise gereğinin yapılmasını istiyoruz. Adalet Nöbeti’ne başlarken ‘taleplerimiz karşılanmadan biz buradan ayrılmayacağız’ demiştik. Bir ölüm olacaksa bu adliye binası önünde olsun. Taleplerimiz tamamıyla hukukidir. Devlet hastanesinin içinde 3 insan öldürüldü, devletin iki ambulansı kullanılamaz hale getirildi. Bir kardeşimde 4 yıldır hukuksuz yere tek kişilik hücrede tutuluyor. Bu hukuksuzluk tarihe geçti.”

Anne Emine Şenyaşar da “Adliye binası içinde basın açıklaması yapmak, görüntü almak herkese serbest ama bize yasaklandı” dedi.

Emine Şenyaşar,  “Bundan kaynaklı açıklamamızı müştemilatın dışında yapıyoruz. Anne adliye binası girişinde nöbeti sürdürüyor. Anne vicdanlı insanlara sesleniyor. Vicdanlı yetkililer biz insanız diyorsa rahat uyumamaları gerekiyor. Ortada biz zulüm var ve adalet arayan bir anne var. Talepleri bir an önce karşılansın. Anne 65 yaş üstüdür. Bu zulmü bütün Türkiye izliyor” şeklinde konuştu.