Şenyaşar ailesi: Savcılar da hesap verecek

Riha’da katledilen yakınları için Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Şenyaşar ailesi, “Savcılar da bağımsız ve tarafsız yargı karşısında hesap verecektir” dedi.

Adalet Nöbeti’nin 739’uncu gününde konuşan Ferit Şenyaşar, “Seçimden sonra iktidar değiştiğinde yaşattıkları acı ve yolsuzluklarıyla anılacaklar” dedi.

 

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 739’uncu adliye önünde konuşan Ferit Şenyaşar, ülkede hukukun ihlal edildiğini, yargının bağımsız ve tarafsızlığını yitirdiğini vurguladı.

Şenyaşar, “Devlet hastanesinde yapılan bir katliam var. Bu katliamın yüzlerce tanığı var. Yine kamera görüntüleri var ama katliamı yapan iktidar partisinden bir milletvekili olduğu için yargı işlemedi ve görevini yapmadı. Bundan dolayı zülüm devam ediyor” dedi.

Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 2 yıldır adliye önünde nöbette olduklarını hatırlatarak “Bu iktidar gittiğinde yaşattığı acı, zulüm ve yolsuzluklarıyla anılacaktır. Türkiye’nin genelinde hukuksuzluk var ama en büyük hukuksuzluk arkamızdaki adliye sarayında yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Pirsûs'ta HDP’li yöneticilerin de aralarında olduğu 23 kişinin 31 Mart günü tutuklanmasına tepki gösteren Şenyaşar, "Bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Yakında ülkemiz bir seçime gidiyor. Seçimden sonra iktidar değiştiğinde bu hukuksuz kararı veren savcılar da bağımsız ve tarafsız yargı karşısında hesap verecektir” şeklinde konuştu.

27 Mart'ta yapılan ev baskınlarında aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe eşbaşkanlarının da olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. "Örgüt üyesi olmak" ve "örgüte finans sağlamak" iddialarıyla gözaltına alınan 23 kişi 31 Mart günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.