Şenyaşar ailesi Suruç’ta katledilen 33 kişiyi andı

Urfa’da katledilen yakınları için adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, 7 yıl önce Suruç’ta katledilen 33 kişiyi andı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 499’uncu gününde anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç’tan Urfa’daki adliye önüne binası önüne geldi.

“Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbet eylemine başlayan aile, sanal medya hesabında 7’nci yıldönümünde Suruç katliamında hayatını kaybedenleri andı.

Rojava’nın Kobanê kentindeki çocuklara oyunca götürmek için 20 Temmuz 2015’de Urfa'nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen gençlere yönelik, Ankara destekli DAİŞ saldırı düzenlemiş, 33 kişi katledilmişti.

 Şenyaşar ailesi, “Adaletsizlikler devam ettikçe acılar ve annelerin gözyaşları dinmez! 33 düş yolcusunu saygı ve minnetle anıyoruz. #surucicinadalet herkes için adalet #Suruc7Yıl #ŞenyaşarAilesineAdalet” mesajını paylaştı.