Şenyaşar: Mecliste adaletsizliğe uğrayanların sesi olacağım

HDP Riha İl Örgütü’nde milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan Ferit Şenyaşar, “Adaletsizliğe ve haksızlığa uğrayanların sesi olacağım” dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından babası ve abisi katledilen, bir abisi tutuklanan ve kendisi de katliamda yaralanan Ferit Şenyaşar, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili olmak için yapılan davet üzerine HDP Riha İl Örgütü’ne gelerek aday adaylığı başvurusunda bulundu.

'ADALET ÇIĞLIĞI MECLİSTE SÜRECEK'

Şenyaşar, Adalet Nöbetinin devam edeceğini belirterek, milletvekilli olduğu takdirde adalet çığlığını Meclis’te de duyuracağını söyledi.

Şenyaşar, adaylık başvurusuna ilişkin, “HDP’den adalet mücadelemizi Meclis’te sürdürme çağrısı geldi, biz de bu çağrıyı dikkate alarak kendi aramızda yaptığımız istişare sonucunda HDP’den aday adayı başvurumu yaptım” dedi.

Riha Adliyesi önünde devam eden Adalet Nöbeti eylemlerinin devam edeceğine değinen Şenyaşar, Meclis’e girmesi halinde mücadelelerini burada da sürdüreceklerini aktardı. İktisat mezunu olduğunu ancak milletvekilli olması halinde Meclis’te adalet ve insan hakları alanında çalışmalar yapacağını ifade eden Şenyaşar, “Bu coğrafyada haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan herkesin Mecliste sesi olacağım. Ceylan Önkol’dan Kemal Kurkut’a, Gulistan Doku’dan Berkin Elvan’a,  bu katliamları yapanların faillerinin bir an önce ortaya çıkıp ceza almalarını isteyeceğiz” diye belirtti.