Şenyaşar: Zulüm iktidarı değiştiğinde hesap verecekler!

Riha’da annesiyle birlikte adalet mücadelesini sürdüren Ferit Şenyaşar, açılan bir soruşturma gerekçesiyle annesi Emine Şenyaşar’ın ifadeye çağrıldığını belirterek, zulüm iktidarı değiştiğinde hesap vereceklerini kaydetti.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 746’ncı gününde aile yeniden adliye önüne gelerek, "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankart açtı.

Eylemde konuşan Ferit Şenyaşar, adaletin herkese lazım olacağını bir kez daha vurgulayarak, 6 Nisan Perşembe günü emniyetten kendilerini arayarak annesi Emine Şenyaşar hakkında süren bir soruşturma için yeniden ifadeye çağrıldığını aktardı.

Şenyaşar, "Dün emniyetten bizi arayıp anneyi ifadeye çağırdılar. Emniyete gittiğimizde ise, savcılığa gönderildik. Savcılığa gittiğimizde ise bu sefer emniyete gidin dediler. Ortada bir hukuksuzluk olduğunu herkes kabul ediyor. Emniyet de savcı da bu adaletsizliği biliyor. Çünkü emniyet de savcı da biliyor ki bir gün bu zulüm iktidarı değiştiğinde davalar hakkında imzası bulunan bütün yetkililer yargı önünde hesap verecek. Anne hakkında açılan davaların hiç bir hukuki gerekçesi yok" dedi.

Ferit  Şenyaşar, Türkiye'nin yeni bir seçim dönemine girdiğine dikkat çekerek şunları ifade etti: "Nöbetimizin temel gayesi ailemize yönelik gerçekleşen katliam ve bu katliamı da bütün Türkiye biliyor. Mücadelemiz adliye önünde sürdüğü sürece Riha'da AKP için oy isteyenler, hangi yüzle halkla görüşecek. Halk sürdürmüş olduğumuz adalet mücadelesini AKP yetkililerine sorduğunda, ne cevap verecekler, onu da merak ediyorum. Biz haklıyız, adalet gelene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."