Şenyaşarlar'ın nöbeti 546. gününde

AKP'liler tarafından ailesi katledilen Emine Şenyaşar ile oğlunun nöbeti 546. gününde sürdü.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 546’ncı gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah erken saatlerde adliye önüne geldi.

Aile, Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğraflardan oluşan “Adalet Sergisi” ile nöbeti başlattı.

Ferit Şenyaşar, "Ortada bir haksızlık olduğunu yurttaşlar da her gün adliyeye giren savcılar da görüyor. Niye bu adalet yerini bulmuyor? Sesimizi dünyaya duyurduk. Yargının gereğini yerine getirmesini istiyoruz. Anne 65 yaşından büyük ve hasta. ‘Oğlum (Fadıl Şenyaşar) gelmeden adliye önünden ayrılmayacağım’ diyor. ‘Öleceksem adliye önünde öleyim’ diyor. Bu feryadı herkes görüyor. Bu ayıp bütün devlet yetkililerinin ayıbıdır. Yargıdan bahseden herkesin ayıbıdır. Biz adalet istiyoruz, yazılı yasaların uygulanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ailenin sanal medya hesabından ise “Yargının üzerinden elinizi çekin ki; adalet yerini bulsun! 546 gündür Urfa adliye kapısındaki bu zulüm son bulsun” mesajı verildi.