Şenyaşarlar'ın nöbeti sürüyor: Yeni savcı da eskisinin izinde

Annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Nöbeti’ni sürdüren Ferit Şenyaşar, 10’uncu savcı ile görüşme taleplerinin reddedildiğini söyledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 549’uncu gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden adliye önüne gelen aile, adliyeye yolu düşenlere dava hakkında bilgi veriyor.

Ferit Şenyaşar, şunları söyledi:

"Annenin 549 gündür adliye önündeki mücadelesi her gün gündeme geliyor. Meclis gündeminde konuşuluyor. Katliamı yapanları koruyanlardan neden bir açıklama gelmiyor?

Binlerce insanın önlerinden geçerek adliye sarayına girdiklerini belirten Şenyaşar, “Adliyeye girmeden önce vatandaşlar bu manzarayı, anneyi ve annenin etrafındaki görselleri görüyor ve ortada bir haksızlık ve zulüm olduğunu görüyor ve kabul ediyorlar. Hastane davası üzerinden 4 yıldan fazla bir zaman geçiyor, hala gizlilik kararı devam ediyor."

Dosyaya atanan 10’uncu savcı ile görüşme taleplerinin reddedildiğini de belirten Şenyaşar, adalet sağlanmadan adliye önünden ayrılmayacaklarını söyledi.