Şenyaşarlardan Erdoğan’a: Bu anneyi görmeden helalleşme nasıl olacak?

Urfa’da katledilen yakınları için 570 gündür adalet mücadelesi yürüten Şenyaşar ailesi, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “helalleşmeye açığım” sözüne atfen, “Bu anneyi görmeden helalleşme nasıl olacak?” diye sordu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin 570’nci gününde yeniden adliye önündeki “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda eyleme başladı. Anne Emine Şenyaşar ise sağlık sorunları nedeniyle, nöbeti Suruç’taki evinde sürdürüyor.

Adalet taleplerini yineleyen Ferit Şenyaşar, yürüttükleri mücadeleye daha büyük destek istedi.

Ferit Şenyaşar, “Annemin adalet nöbeti devam ediyor. Anne adalet istiyor. 2 oğlu ve eşi devlet hastanesinde katledildi, bir oğlu da 4 yılı aştı tek kişilik hücrede tutuluyor. Anne bu şartlar altında evde oturamıyor. Bu sebeple hasta haliyle adliye önüne gelmek zorunda kalıyor” dedi.

Şenyaşar, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Eylül Çarşamba gecesi bir televizyon kanalında sarf ettiği  “Benim şimdi helalleşme noktasında, böyle bir sıkıntı varsa tabii ki her an her zaman helalleşmeye açığım” sözlerini hatırlattı.

Şenyaşar, “Anne defalarca yetkililere buradan seslendi ve ‘adaleti sağlayın’ dedi. Yetkililer helalleşmekten bahsediyor. Bu anneyi görmeden helalleşme nasıl olacak? Annenin talebi milyonların talebi. Anne adalet istiyor. Önümüzde bir seçim var. Adalet sağlanamazsa her yerde miting alanlarında annenin talebi haykırılacak. Anne hasta, tedavi olması gerek. İnsan olan bu çağrıya kayıtsız kalmaz” diye konuştu.