Şırnak’da 5 özel tim cezalandırıldı, 2 mevzi ve 1 çadır imha edildi

Cenga Heftanin Hamlesi’nde şehit düşen gerillalar anısına Şırnak Qileban’da bir eylem gerçekleştirildiğini belirten HPG, 2 mevzi ve 1 çadır imha edilirken tespit edilebilen 5 özel tim elemanı cezalandırılmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Şırnak Qileban’da 14 Temmuz günü gerçekleştirilen eylemin ayrıntılarını açıkladı. HPG, “Güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Osyan ve Aqir köyleri arasındaki alanda bir süredir hareket halinde olan işgalci TC ordusunun özel timlerini denetim altına almıştır. Bir süredir denetim altında tutulan düşman birlikleri 14 Temmuz günü saat 23.00’da Şehit Kahraman Tepesi’nde güçlerimizce hedeflenmiştir. Düşmanın konumlandığı mevzi ve barınakların yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzi ve 1 çadır imha edilirken tespit edilebilen 5 özel tim elemanı cezalandırılmıştır. Ayrıca güçlerimiz tepede bulunan baz istasyonunu da hedef almış ve gerçekleştirilen etkili vuruşlar sonucunda baz istasyonu imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu kapsamlı eylem Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’nde düşmana karşı kahramanca savaşarak şehit düşen yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir” dedi.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI ZAP VE XAKURKÊ’Yİ BOMBALADI

HPG hava saldırılarına ilişkin de şunları belirtti:

“16 Temmuz günü saat 14.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şikefta Birindara alanını ve Xakurkê bölgesinde bulunan Goşine alanına bağlı Rotê yaylasını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”