Üç kentte siyasi soykırım uygulamaları

Urfa, Muş ve Aydın'da siyasi soykırım uygulamaları kapsamında gözaltı ve tutuklamalara başvuruldu.

AKP-Saray rejimi, siyasi soykırım uygulamalarını sürdürüyor.

URFA

Urfa'da son bir haftada jandarma ve polisin yaptığı ev baskınlarında eski DBP İl Eş Başkanı Celal Babacan, KHK ile kapatılan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Adil Demir ile parti üyeleri İbrahim Şimşek, İbrahim Kurt, Osman Büyükbaş, Emin Çetintaş ve Ahmet İstek gözaltına alındı.

Baskın yapılan kimi evlerde hakkında gözaltı kararı bulunan kimi kişilerin bulunamadığı belirtilirken, gözaltı gerekçesi hakkında da herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte taraftan aileler, gözaltındakilerin avukat seçemediğini, barodan zorunlu avukatın görevlendirildiğini ve gözaltındaki yakınlarına işkence yapıldığını iddia etti.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

MUŞ

Muş'un Bulanık ilçesinde 3 Nisan’da gözaltına alınan 14 kişi, Emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. "Örgüt üyeliği" iddiasıyla ifadeleri alınıp, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen kişilerden Yakup Şahin, Fesih Çağlayan, Hikmet Aras ve İbrahim Kaltuş tutuklandı.

Zeki Gün, Devrim Tanrıkulu, Cüneyt Duran, Sadullah Demir, Selahattin Topçu, Hayrettin Yılmaz, , Kerem Kayaalp, Yaşar Taş, Melike Tozyılmaz, Mehmet Ali Çetinkaya ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan 4 kişinin Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Aynı gün gözaltına alınan Fesih Demir adlı kişi de Cuma günü tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülmüştü.

AYDIN

Aydın merkez ve Efeler ilçesine bu sabah saatlerinde birçok eve baskın yapıldı. Baskın sırasında evde bulunanlara hakaret eden polis, bilgisayar, kitap, fotoğraf, cep telefonu ve elektronik cihazlara el koydu. Baskınlarda gözaltına alınan 9 kişi İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü.