Üsküdar'da 7 bin yığma ve hayali seçmen tespit edildi!

Üsküdar'da yaklaşık 7 bin yığma ve hayali seçmen tespit edildi. CHP, 2 bin 228 seçmene ait itiraz dilekçelerinin ise reddedildiğini duyurdu.

CHP Üsküdar İlçe Örgütü, Üsküdar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı önünde ilçede seçim hilesi ve yığma seçmen olduğunu duyurdu.

Üsküdar CHP İlçe Başkanı Olcay Kurt, Üsküdar ilçesi genelinde yaklaşık 7 bin “yığma seçmen” tespit ettiklerini aktardı. Kurt, "İtirazlarımız neticesinde, toplam 3 bölgeden oluşan Üsküdar İlçe Seçim Bölgesinde; 1'inci ve 3'üncü bölgelerde bin 552 kişi, seçmen listesinden çıkarılmıştır" diye bilgi verdi.

'ÖLÜLER BİLE SEÇMEN YAPILMIŞ AMA...'

Kurt, 2'nci bölgede Seçim Kurulu Başkanı Haydar Öztop'un 2 bin 228 seçmene ait itiraz dilekçelerini reddettiği de açıklarken, şunları söyledi: "İşin en kaygı uyandıran kısmı tam da bu noktadadır. 2'nci bölgede topyekûn reddedilenler arasında, 2018 yılında vefat edenler, boş ve yıkılan binalarda yaşıyor gösterilenler, Beylerbeyi Stadı'nda seçmen olarak gösterilen çok sayıda hayali ve yığma seçmen bulunmaktadır. Buna ek olarak, yapılan kolluk araştırmasında, polisin mevcut adreslerde oturmadığı kesin olarak tespit ettiği seçmenler dahi 2'nci Bölge Seçim Kurulu Başkanı tarafından reddedilmiştir. Bütün bu gerçekler ışığında özellikle 2'nci Bölge Seçim Kurulu Başkanı’nın bu itirazları inceleme gereği bile duymadığı sonucunu çıkarıyoruz."