Abdullah Öcalan'ın avukatlarının duruşması başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca, Ali Maden, Baran Doğan, Cengiz Yürekli, İnan Akmeşe, Mahmut Taşçı ve Mehmet Selim Okçuoğlu hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Abdullah Öcalan’ın avukatlarının yanı sıra Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı İlknur Alcan ile çok sayıda kişi duruşmaya katıldı.

Müdafi avukatı Ercan Kanar, avukatların mesleklerini icra ettiklerini ve bu nedenle açılan davanın hukuki olmadığını söyledi.

Ardından Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Ali Maden’e söz verildi.

Maden’in avukatı İbrahim Bilmez, Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmelerin devletin bilgisi dahilinde olduğunu, bu görüşmelerin suç olmadığını ve yargılamanın da hukuki olmadığını kaydetti.

 'ASIL SUÇ OLAN TECRİT'

Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Cengiz Yürekli, dosyada kendileri hakkında kullanılan “sözde avukat” kavramına tepki gösterdi. Yürekli, davayı "komplo ve kumpas" olarak nitelendirdi.

Müvekkilli Abdullah Öcalan ile hiç görüşemediğini belirten Yürekli, “Asıl tartışılması gereken budur. Bir de öne çıkan bir diğer suçlama ise İmralı’ya Guatemala Cezaevi benzetmesidir. Bu söylem uygulanan hukuki rejim, uygulamalar yönünden büyük bir benzerlik olduğu için kurulmuş” diye konuştu.

Yürekli, müvekkiliyle görüşememesinin tecrit olduğuna işaret etti.

Müdafi avukatı Özgür Erol ise soruşturma izni isteyen Ömer Köse adındaki polisin FETÖ’den hüküm giydiğine işaret etti. Soruşturmayı yürüten savcı Adem Özcan’ın da benzer soruşturmalardan görevden alındığını ifade eden Erol, soruşturmanın yıllar önce açıldığını ancak yeni davaya dönüştüğünü söyledi. 
Duruşmaya ara verildi.