Ablukaya rağmen açıklama: Tutsakların ölmesine izin vermeyeceğiz

Abluka ve engellemelere rağmen Yenisbosna’daki Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, “Hasta tutsakların ölmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nin, "Hasta tutsaklara özgürlük" şiarıyla Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek eylem öncesi ATK önünü ve etrafını abluka altına alan polisler, engellemeye gerekçe olarak Bahçelievler Kaymakamlığının "yasağını" gösterdi. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren Gergerlioğlu, basın açıklaması yapmanın anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, polis amirine, “Sen daha 2911 Kanunu’nun ne olduğunu bilmezken, ben ders veriyordum” dedi.

Tüm engellemelere rağmen, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Tecrit öldürür, dayanışma yaşattır” dövizlerini açarak açıklama yapan tutsak aileleri, “Çocuklarımız ölüyor. Cezaevlerinden 1 ayda 7 cenaze çıktı, çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Gergerlioğlu’nun da içinde yer aldığı tutsak ailelerinin etrafı çevik kuvvet tarafından sarıldı. Polis, görüntü çekmeye çalışan basın mensuplarını zorla alandan uzaklaştırdı.
Abluka sonrası eylemi tamamlayan kitlenin önü tekrar polis tarafından kesildi.