Açlık grevindeki ÇHD'li avukatlara destek

İnsan hakları savunucuları ve hukukçular, ÇHD'li tutsak avukatların açlık grevi direnişine destek verdi, taleplerin hemen karşılanmasını istedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, üyeler Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Ayşegül Çağatay ve Oya Aslan’ın tutsak bulundukları hapishanelerde 3 Şubat’ta başlattıkları açlık grevine ilişkin İstanbul Barosu’nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Demokrasi için Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Grubu, Halkın Hukuk Bürosu’ndan oluşan avukat büroları da katıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Biçer ve TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, Yazar Temel Demirer ve birçok hukukçu da toplantıda bulundu. 

'YARGILAMA DEĞİL PESPAYELİK'

Basın metnini okuyan ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Ümit Büyükdağ, meslektaşlarının sadece adı yargılama olan bir pespayeliğin sonucunda apar topar toplamda 159 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. 

Büyükdağ, “Bizler biliyoruz ki; Türkiye'de yargı yoktur" dedi.

Büyükdağ, "ÇHD olarak, tutuklu arkadaşlarımızın yanında, taleplerinin arkasında olduğumuzu ve direnişlerinin kazanımla sonuçlanması için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz" diye belirtti.

EYLEM KARARI

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından ve açlık grevinde bulunan Aytaç Ünsal’ın eşi avukat Didem Baydar Ünsal, açlık grevindeki avukatların mektubunu okudu.

'HERKESİN TALEBİ'

ÖHD Eşbaşkanı Ayşe Canikli de “Bu talepler aslında bir geleneğin, devrimci avukatlık geleneğinin oluşturmaya kavramlar yapmaya çalıştığı işler üzerinden şekillendirilmiş haklı ve meşru talepleridir" diye konuştu.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu da iktidarın uzun yıllardır mahkemeleri zor gücü olarak kullandığını belirterek, "Avukatların talebi bütün toplumun talebi" diye kaydetti.

'HUKUK KIRIMI'

Yazar Temel Demirer toplantıda söz alarak, “Kozağaçlı ve Ünsal sadece avukatlarım değil yoldaşlarımdı. Açlık grevi eylemleri kararına saygı duyuyorum" diye konuştu.

Avukat Yıldız İmrek de ÇHD avukatlarına açılan davayı hukuk kırımı olarak değerlendirdi. 
TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Biçer, taleplerin sahiplenilmesi gerektiğini dile getirdi.