Açlık grevindeki Bahadır: Gün oturma günü değil

Tarsus Cezaevi’nde 80 gündür açlık grevinde olan Ahmetcan Bahadır, hastalıkların arttığını, bazı tutsakların kan kustuğunu söyledi. Bahadır, "Annelerimiz beyaz tülbentleriyle polis zulmüne maruz kalıyor. Gün oturma günü değil, başkaldırma günüdür" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıyla talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevinin sürdürüldüğü Tarsus 3 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki eylemcilerin sağlık durumunun kötüye gittiği belirtti. 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Ahmetcan Bahadır, ailesiyle yaptığı görüşmede açlık grevcilerinin durumunun kritik aşamaya geldiğini ifade etti.

Bahadır, 19 arkadaşıyla birlikte açlık grevinde olduğunu ve bazı tutsak arkadaşlarının kan kustuğunu bildirdi. Gün be gün eridiklerini ifade eden Bahadır, annelerin yaptığı eylenin önemini vurguladı. Bahadır, “Ercan ve Mahmut arkadaşımızın durumu çok kötü. Bizlerin de sürekli tansiyonu düşüyor. Halsizlik, baş ağrısı, uykusuzluk gibi sağlık sorunlarımız artmış durumda. Tüm kesimler annelerimiz etrafında bir araya gelip, sesimiz olsun. Bizleri burada sessizlik öldürür. Kendine insanım diyen ve vicdanlı olan herkes ses vermeli” dedi.

Annelere yapılan polis şiddetine tepki gösteren Bahadır, şöyle konuştu: “Genç arkadaşlarımız ayağa kalkmalı. Annelere sahip çıkın. Annelerimiz beyaz tülbentleriyle polis zulmüne maruz kalıyor. Gün oturma günü değil, başkaldırma günüdür. Sizler direndikçe biz daha da güçleniyoruz. Gün mücadele ve direniş günüdür. Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ortadan kalkmadan eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Ucunda ölüm bile olsa eylemimiz sürecek.”