Açlık grevindeki tutsaklar kilo kaybı yaşıyor

Kırıklar Cezaevi’nde siyasi tutsaklara yönelik işkence uygulamalarına karşı ağır hasta tutsakların başlattığı açlık grevi 20’nci gününde devam ederken, ÖHD’li avukatlar tutsakların kilo kaybı yaşadığını aktardı.

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde yaşanan işkence uygulamalarına karşı ağır hasta tutsaklar yazar Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz’ın 28 Ağustos’ta başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi sürüyor. 5 Eylül’de İbrahim Tikan, Behram Sağdiki ve Mehmet Faruk Ayaz da eyleme katılmıştı. 

3 TUTSAK DAHA KATILDI 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, bugün hapishaneye yaptıkları ziyarette tutsaklar Halis Dağhan, Remzi Özhan ve Hakkı Turgay’ın da süresiz dönüşümsüz açlık grevine girdiklerini açıkladı.

 KİLO KAYBI YAŞIYORLAR

Müvekkilleriyle görüşen ÖHD’li avukatlar, hapishane müdürünün tutsakların taleplerini kabul etmediğini belirtti. Eylemde olan tutsakların kilo kaybı yaşadığını söyleyen avukatlar, 29 Ağustos’tan bu yana açlık grevine giren Zeki Bayhan 10, İbrahim Tikan 6, Ramazan Çerik’in 6 kilo verdiğini ve tutsakların ağır hastalıklarından dolayı ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti.

TALEPLERİ

Açlık grevinde olan hasta tutsakların talepleri şöyle: “Hasta tutsakların aynı odalarda tutulmaması, havalandırmanın üst kısmının tellerle kapatılmasına, ayrıca spor ve sosyal etkinliklere getirilen kısıtlanmalara son verilmesi.”