Açlık grevindeki tutsaklardan çağrı

Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 40 gündür açlık grevinde olan tutsak Metin Uyar, "Sesimiz duyulmalı. Onurumuzdan taviz vermeyiz. Tecrit biterse bu işkence de biter" dedi.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde hak ihlalleri ve idarenin baskılarına karşı 40 gündür açlık grevinde olan tutsaklardan Metin Uyar, ailesiyle sabah saatlerinde telefonla görüştü. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm cezaevlerini yayıldığını söyleyen Uyar, "Bu tecritle, insanların onuru, insanlığı, kimliği ayaklar altına alınmak isteniyor. Espiye Cezaevi'nde faşist bir yönelim var. Burada direkt Kürt kimliğimize saldırıyorlar. Burada fiziki ve psikolojik işkence söz konusu. Arkadaşlarımızı hastaneye götürmüyorlar, Kürtçe kitaplar verilmiyor. Son birkaç gündür koğuşlarımıza baskın yapılıyor, arkadaşlarımız elleri kelepçelenerek götürülüyor. Birkaç arkadaşımız darp edildi ve rapor aldılar. Burada ölümün eşiğine gelmiş hasta arkadaşlarımız var" diye konuştu.

 'ONURUMUZDAN TAVİZ VERMEYİZ'

Hastane sevklerinde ağız içi arama dayatması yapıldığını aktaran Uyar, "Yani bize onur ve sağlık arasında bir tercih yapmamızı istiyorlar. Biz hayatımızı da kaybetsek, hepimiz öldürülsek bile onurumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu onur bizim değerimiz ve mücadelemizdir. Bize yaşatılanlar direkt tecritle bağlantılıdır. Bu konuşmadan sonra başımıza ne geleceğini bile bilmiyoruz. Biz direneceğiz ve asla geri adım atmayacağız.  Ailelerimiz ve bu işlerle ilgili tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor. İHD, barolar ve bu işkence sistemine karşı mücadele edenlerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Tecrit kalkarsa bu işkence de biter" dedi.