Açlık grevindeki tutsakların tuz ve şekerlerine el konuldu

Denizli'de 149 gündür hücrede tutulmalarına karşı açlık grevine giren tutsakların tuz ve şekerlerine el konulduğu belirtildi. 

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 149 gündür hücrede tutulan 16 tutsak, koşullarının düzeltilmesi talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemlerinin 4'üncü gününde hücrelerine baskın yapıldığını belirtti. Baskın sırasında yaşanan arbedede tartaklanan tutukluların tuz ve şekerlerine el konulduğu aktarıldı. Olağan telefon görüşmesinde yaşananları ailesine aktaran Kazım Benek'in ağabeyi Ahmet Benek, kardeşinin hücrelerdeki içme sularının da kesildiğini aktardığını belirtti.

Tutsakların dışarıya gönderdiği mektupların da cezaevi yönetimi tarafından engellendiğini ifade eden ağabey Benek, yaşananlara ilişkin yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını kaydetti. 

16 YAŞINDAKİ TUTUKLU DARP EDİLDİ

Öte yandan Mardin'de tutulduğu cezaevinden 4 gün önce Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevi'ne sevk edilen 16 yaşındaki S.T. isimli tutsağın ise hücreye alındığı bilgisi verildi. Ayrıca S.T.'nin hücrede darp edildiği ve hücreden çıkarıldıktan sonra adli tutukluların arasına alındığı aktarıldı.