Açlık grevindekilerin ailelerinden Alman Konsolosluğu’na ziyaret

İmralı tecridine karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdüren siyasilerin aileleri,  Avrupa’yı harekete geçirmek amacıyla İstanbul'daki Almanya Konsolosluğu’nu ziyaret etti. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerinde tecridin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde süresiz dönüşümsüz açlık grevlerini sürdürenlerin aileleri, seslerini duyurmak için Alman Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Konsolosluğa giden ailelerin arasında, Strasbourg’da tecride karşı 14 aktivistle birlikte açlık grevi eyleminin 78’inci gününe giren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un 88 yaşındaki annesi Mihriban Koç, ablası Cahide Yıldırım, kardeşi Vural Koç ve Bafra T Tipi Cezaevi’nde açlık grevinin 69’uncu gününü geride bırakan siyasi tutsak Abdullatif Teymur’un ablası Gülseren Yıldırım da vardı. 

CPT’YE VERİLEN DOSYA SUNULDU 

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi Avukat Ahmet Baran Çelik ve Barış Anneleri'nin eşliğinde Alman Konsolosluğu’nun önüne gelen ailelerin Almanya Başkonsolosluğu ile görüşme talebi daha önce randevu alınmadığı gerekçesiyle reddedildi. Konsoloslukta görevli bir memurla görüşen aileler, tercüman eşliğinde taleplerini ileterek, tecrit ve açlık grevlerine ilişkin daha önce CPT’ye verilen dosyayı sundu.