Açlık grevleri KCK’nin çağrısı üzerine sonlandırıldı

Cezaevlerindeki açlık grevleri, KCK'nin çağrısının ardından sonlandırıldı.

PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırıldığını açıkladı.

Yazılı açıklama şöyle:

"AKP hükümetinin faşist politikaları sonucunda ortaya çıkan faşist uygulamalar, MHP ittifakıyla daha da derinleşmiş, demokrasi ve özgürlük eşiği yok edilmek istenmiştir. Gerek siyasi soykırım operasyonları, gerek Önderliğimize uygulanan ağır tecrit koşulları ve gerekse zindanlarda hak ihlallerinin boyutu giderek artmıştır.

Bizler PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar; Kemaller'in, Semalar'ın, Saralar'ın direniş çizgisinden ve geleneğinden geliyoruz. Bizler teslimiyeti ve faşist uygulamaları hiçbir zaman kabul etmedik, etmeyeceğiz. PKK’nin direniş geleceği dün olduğu gibi bugün de tüm zindan alanlarında devam etmektedir. AKP-MHP faşist ittifakı bilmelidir ki; bizler Önderlik ve halkımız için direnerek zafer yolunda ilerleyen devrimcileriz.

15 Şubat'tan bugüne kadar başlattığımız direniş eylemimizi, başta Şakran Cezaevi olmak üzere; KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığımızın 18 Nisan 2017 tarihindeki yaptığı çağrısı üzerine açlık grevimimizi sonlandırıyoruz.

Direnişimize ses olan tüm halkımızı, demokrasi çevrelerini ve sorumluluk duyan herkesi selamlıyoruz. AKP-MHP kirli ittifakı biliyoruz ki, Önderliğimiz üzerindeki tecrit, halkımıza yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonları ve tüm zindanlarda yaşanan hak ihlalleri devam ederse daha büyük eylemlerle direnişe geçeceğimizi bir kez daha buradan belirtiyoruz.

64. gününde olan Şakran başta olmak üzere Sincan, Bolu, Trabzon, Tarsus, Şakran ve diğer tüm zindan alanlarında süresiz dönüşümsüz açlık grevimizi KCK eşbaşkanlığımızın çağrısı üzerine sonlardırıyoruz. Direniş eyleminde yer alan tüm tutsak yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Halkımıza minnet borcumuzu yeniliyoruz."